RAMAZAN´DA AĞIZ KOKUSUNA DİKKAT

RAMAZAN´DA AĞIZ KOKUSUNA DİKKAT

Diş Hekimi Ahu Alçı Uyardı

Ağız Kokusu olan kişiler dikkat! Bu haberimiz sizin için. Ağız kokusundan şikayetçiyseniz bunun iki sebebi olabilir. Ya bir hastalığın habercisidir ya da diş çürüklerinden ve bakteriden kaynaklana bilir. İkisi içinde tedavi olursanız bu dertten kurtulabilirsiniz. İşte, Diş Hekimi Ahu Alçı Karayılan´ın ağız kokusu için tedbir ve önerileri?
Ağız Kokusu olan kişilerden ziyade, yanında olan insanlar daha çok rahatsız oluyor bu durumdan. Evliliklerin bitmesine bile neden olabiliyor bazen. Peki ağız kokusu neden oluşur ve bu durumdan kurtulabilir miyiz? Diş Hekimi Ahu Alçı Karayılan sizler için cevaplıyor?
Karayılan, öncelikle ağız kokusunun sebeplerini ikiye ayırarak şu bilgileri verdi; ?ağız kokusunu ikiye ayırmalıyız, fizyolojik ve patolojik olarak ayırabiliriz. Fizyolojik dediğimiz ağız kokusu hastanın ağzındaki kötü dolgular, çürükler, diş taşları, kötü yapılmış protezler, bunların altında biriken besin artıklarından oluşur ve fırçalamadığımız için oluşur. Bir de patolojik olarak ağız kokusu bulunur, genelde sistemik hastalıklara bağlı olarak oluşur.?
Peki iki sebepte de hastalar hangi yolları izlemeli, bunun için de Karayılan şu tavsiyelerde bulunuyor; ?Öncelikle fizyolojik olan ağız kokusu için bir diş hekimine başvurmanız gerekir. Dolguları çürükleri yeniden yaptırmalıyız. Patolojik olan içinde yine bir doktor kontrolünden geçmeliyiz. Bazı sistemik hastalıkların sonucunda ağız kokusu meydana gelmektedir. Şeker, hastalarında aseton kokusu çok spesifiktir. Çünkü şeker hastalığında tükürük bezlerini etkilediği için ağız kokuluğu meydana gelir. Ya da böbrek rahatsızlığında ve ağız kanserlerinde tükürük akışını azaltan hastalıklarda da ağız kokusu meydana gelir. Bizim için bir tedavi yöntemi olabilir ağız kokusu, doktora gitmemiz için bir işarettir ağız kokusu.?
SESLİ KESİT
Ağız kokusunun temel nedeni ağızdaki kuruluk olunca, akıllara hemen ramazan ayında ne yapmamız gerektiği oluyor. Sağlıklı kişilerin bile ramazanda karşılaştığı bu durum için Diş Hekiminin tavsiyeleri ise şunlar oldu; ?önümüzdeki günlerde de ramazan gelmekte ve hastalarımızın ramazan için dikkat etmesi gerekenler ise şöyledir; dişlerini her gün fırçalasınlar, diş ipi kullansınlar, sahurda yemekten sonra dişlerini fırçalamadan yatmamalarını öneriyorum. Diş ipi ve gargara özellikle naneli kullanırsak, ağız kokusuna büyük ölçüde yardımcı olacaktır.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi