PÜİS GENEL BAŞKANI İMRAN OKUMUŞ

PÜİS GENEL BAŞKANI İMRAN OKUMUŞ

SERBEST PİYASAYA MÜDAHALE YANLIŞTIR”

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kuruluna iştirak etmek üzere ilimize gelen Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Genel Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nun bugün aldığı akaryakıtta tavan fiyat uygulama  kararını serbest piyasaya müdahale olarak değerlendirerek tepki gösterdi.  Bu kararın şu an için kendi faydalarına  olmasına rağmen uzun vadede sakıncalı bulduklarını kaydeden  Okumuş”Adı üstünde serbest piyasa ekonomisi, serbest piyasaya müdahale olmaz”ifadesini kullandı…

Raddison Blu Otel.'de tertiplenen  basın toplantısı ile ilimiz  medya mensupları ile buluşan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Genel Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun  tavan fiyat uygulamasını değerlendirdi….

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Genel Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2009, 2014 ve 2015'de olmak üzere 3 kez taban fiyat uygulaması aldığını hatırlatarak, Ne kadar bu karar bayının lehine gözükse de Türkiye'deki serbest piyasaya müdahaleyi doğru bulmuyoruz. Türkiye'deki serbest ticarete müdahalenin bayının kar marjı lehinde gözükse de  bu uygulama doğru değil. Kayseri bizim için çok önemli bir il. Enerji Bakanımız Kayserili kendisini çok seviyoruz. Bizim sektörümüze çok yakın bir Bakanımız bu sebeple bu kararın tekrardan gözden geçirilmesini ve bu tur müdahalenin bir daha yapılmaması konusunda EPDK'nin daha ciddi bir şekilde sektörü iyileştirecek projeler koymasını destekliyoruz” ifadesini  kullandı….

Okumuş sözleirnin devamında  sektörün sorunlarına da vurgu yaparak  Akaryakıt istasyonları şehrin her turlu giderini karşılayan  ve 24 saat görev yapan işyerleridir. Bu yüzden akaryakıt istasyonları hak edildiği değerin verilmesi gerekiyor. Bu sektörün yok sayılmasını hazmedemiyoruz. Milyonun üzerinde istihdam sağlayan bu sektör, Türkiye'deki bütçenin akaryakıta kı yüzde 63'ü vergi, yüzde 30 üzerinde dolaylı vergi toplayan olarak hazineye giden bütçenin toplanmasında vesile olan sektörüz. Onun içinde bu sektörün hak etmediği değeri her zaman ‘aba altından sopa gösterilmesini' yanlış olduğunu söylüyoruz. Eğer bu sektörde varsa bir yanlış uygulama, bu sektörün paydaşlarıyla masaya oturup bu sorunları beraberce çözümü için çare aranması gerekir” diye konuştu

Okumuş'a eşlik eden  Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Şube Başkanı Nuh Mehmet Delikan'da  değerlendirmesinde ilimizdeki  akaryakıt istasyonlarının fazlalığından yakınarak Gece gündüz demeden çalışan sektörün kar oranları bizi dağıtıcının kucağına attı. Kayseri olarak konuşursak limanımız yok. Eğer istasyon başına 3 bin litre satış düşmez. Hepsi zarar ediyor” dedi.



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği