PROTOKOLDEN ‘KORONA VİRÜSE’ KARŞI BİLGİLENDİRİCİ VİDEO

PROTOKOLDEN ‘KORONA VİRÜSE’ KARŞI BİLGİLENDİRİCİ VİDEO

KAMERA KARŞISINA GEÇİP'KORONA VİRÜSE' UYARDILAR

Korona Virüs ile mücadele çalışmaları kapsamında vaka sayılarında yaşanan artış sonucu kamera karşısına geçerek ilimiz sakinlerini  tehlikeye karşı uyarıp kontrollü sosyal hayat vurgusu yapan Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere  ilimiz protokol mensupları “Kısıtlamaların kaldırılması her şeyin normale döndüğü anlamına gelmez” gerçeğini  dillendirdiler.

Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı’ndan oluşan Korona Virüs ile mücadele çalışmaları kapsamında vaka sayılarında yaşanan artış sonucu kamera karşısına geçerek ilimiz sakinlerini  tehlikeye karşı uyarıp kontrollü sosyal hayat vurgusu yaptılar.

Kamu spotu niteliğindeki  kısa uyarı filminde Vali Şehmus Günaydın, "Çok kıymetli Kayserili hemşerilerim; kısıtlamaların kaldırılması hayatımızda her şeyin normale döndüğü anlamına gelmiyor. Kontrollü sosyal hayat ile risklerden kaçınmamız gerekiyor. Güzel günler bugünden alacağımız tedbirler sayesinde olacaktır. Maske, mesafe ve temizlik konusundaki sorumluluklarımızı lütfen unutmayalım. İstersek başarırız" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ da, "Korona virüste tedbir azaldıkça tehdit artıyor. Kontrollü sosyal hayat salgına karşı yeni bir hayat tarzıdır. Özü, hep birlikte tedbirdir. Pazar yerinden toplu taşımaya, AVM'lerden işyerine, sınıftan sokağa tüm alanlarda amacımız riski hepimiz için en aza indirgemektir. Bunu başarmanın tek yolu var, maske, mesafe ve temizlik" şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, "Hayatımızdan virüsü söküp atmak için risklere karşı uyanık olmalıyız. Virüs solunum yolu ile bulaştığı için ağız ve burnumuzu kapatmadıkça maske takmış ve önlem almış olamayız. Yüzümüzü, gülüşümüzü kapatsa da salgın sürecinde maskesiz yapamayız. Hazır salgını geriletmişken bize yakışanı yapmalıyız, maskeli, sosyal mesafeli, riske karşı bir daha sabretmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’ de vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Toplumsal önlemlerden bireysel önlemlere geçtiğimiz, 'Yeni normal' dediğimiz bu süreçte maske, mesafe ve el hijyeni en önemli 3 argümanımızdır" dedi.

"Spor yaparken de tedbiri elden bırakmayalım" diyen Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı uyarılarını "Salgın, beslenme alışkanlıklarını rutin egzersizlerimiz dahil tüm düzenimizi değiştirdi. Yeniden kendi normalimize dönüyoruz. Ancak spor yaparken de tedbirleri elden bırakmayalım” şeklinde sürdürdü.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”