PROTOKOLDEN BAYRAM MESAJLARI

PROTOKOLDEN BAYRAM MESAJLARI

Ramazan Bayramı münasebeti ile başta Vali Şehmus Günaydın olmak üzere belediye başkanları, oda başkanları, siyasi partiler ve şehir üniversitelerinin rektörleri kutlama mesajları yayınladılar.

VALİ GÜNAYDIN'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Kayserimiz sevinçte, tasada tek vücut olabilen, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşayabilen bir toplumdur. Huzur içerisinde geçirdiğimiz Ramazan ayından sonra bayramını da aynı şekilde huzur içerisinde geçirmeniz için her türlü tedbir alınmıştır" dedi.

"Yardımlaşma, dayanışma, birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan'ı, uğurlamanın hüznünü yaşarken, insanları birleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları ortadan kaldıran çok özel zamanlardan Ramazan Bayramına ulaşmış olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" diyen Vali Günaydın mesajında; "Bayramlar, Milletimizin manevi değerlerinin ve tarihimizin derinliklerinden gelen yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı müstesna zamanlardır. Milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşaması için büyük fedakârlıklarda bulunmuş çok kıymetli şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi böylesine anlamlı günlerde ve her zaman hatırlamak, ayrıca hasta ve yardıma ihtiyacı olanları hatırlamak ve onlara karşı görevlerimizi yerine getirmek büyük önem taşımaktadır. Sevgili hemşehrilerim, Kayserimiz sevinçte, tasada tek vücut olabilen, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşayabilen bir toplumdur. Huzur içerisinde geçirdiğimiz Ramazan ayından sonra bayramını da aynı şekilde huzur içerisinde geçirmeniz için her türlü tedbir alınmıştır. Emniyet ve jandarma teşkilatımız, sağlık, itfaiye ekiplerimiz ile diğer ilgililer her zaman olduğu gibi bayram süresinde de görevlerinin başında, sizlerin hizmetinde olacaklardır. Hepimizin bildiği gibi, içinde bulunduğumuz süreçte koronavirüs ile mücadelemiz kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu günlerde hepimize düşen, hassasiyetle ve kararlılıkla tedbirlere ve konunun uzmanları tarafından önerilen kurallara uymaktır. Kısa sürede ve en az hasarla bu dönemi atlatmak istiyorsak bunları yapmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu nedenle bayramlarımızın en önemli anları olan büyüklerimizi ve akrabalarımızı ziyaretleri çok arzu etmesek de ertelememiz de fayda olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile başta çok kıymetli şehit ailelerimizin, kahraman gazilerimizin, tüm Kayserili hemşehrilerimin, ilimizde görev yapan çalışma arkadaşlarımın ve basın mensuplarımızın aile ve yakınlarının Mübarek Ramazan bayramını tebrik eder, sevgi ve saygılar sunarım" ifadelerine yer verdi.

 

BÜYÜKKILIÇ: MESAFELER OLACAK, GÖNÜLLER YAKLAŞACAK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, Ramazan Bayramı’nda korona virüs nedeniyle mesafelerin olacağını ancak gönüllerin daha fazla yaklaşacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı ve Kadir Gecesi’nin ardından bir bayrama daha erişmenin mutluluğunun yaşandığını belirtti. Mesajında huzur içinde bir bayram temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, “Cenabı Allah’a şükürler olsun ki Ramazan Bayramına eriştik. Kayserili hemşehrilerimizin, Türk Milletinin ve İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Huzur içerisinde nice bayramlara erişmelerini temenni ediyorum. Bayramımızın aynı zamanda tüm insanların kurtuluşuna vesile olması için dua ve temennide bulunuyorum. Bayram coşku demektir. Bayram sevinç demektir. Bayram buluşma demektir. Bayram hoş görü demektir. Bayram varsa ufak tefek dargınlıklar onları göz ardı ederek yakınlaşma demektir” dedi.

Korona virüs nedeniyle mesafelerin olacağı bir bayramın yaşanacağını ancak gönüllerin bu bayram daha da yakınlaşacağını dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, elektronik ortamlarda da olsa bayram sevincinin yaşanıp yaşatılacağını kaydetti. Bayramın birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya katkı vermesi temennisini dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Başta şehit yakınlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizin bayramlarını ben tebrik ediyorum. Büyüklerimizin ellerinden yavrularımızın gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

 

ÖZTÜRK’TEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI   

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Esat Öztürk mesajında; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha nihayete erdirdik. İdrak ettiğimiz bu Ramazan Bayramı, inşallah ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen salgınının sona ermesine, dünya üzerinde zulüm altında bulunan kardeşlerimizin kurtuluşuna;  tüm insanlığın huzur ve güven, sağlık içinde geleceğe umutla bakmasına vesile olur. Rabbimden, sevgi, kardeşlik, muhabbet, kucaklaşma, vuslat günleri olan bayram günlerini, hakkıyla idrak etmenizi diliyorum. Bayramın, başta İslam dünyası olmak üzere, tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisiyle, sizleri muhabbetle selamlıyor, Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

GÜLSOY'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz; özel günler olduğuna vurgu yapan Başkan Gülsoy, “Bu mübarek Ramazan Bayramının da, anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçirilmesini diliyorum" dedi.

 

 

AKSOY’DAN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Rahmet ve şefkat dolu günlerin yaşandığı Ramazan Bayramı’nın manevi atmosferinde bulunmanın hazzının yaşandığımızı ifade eden Başkan Aksoy: “Başı Rahmet ortası bereket, sonu mağfiret ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek, sevgi ve kardeşlik duygularının pekişmesinde büyük katkısı olan bir bayrama daha ulaşmanın sevincini yaşamaktayız. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, bayram sevinci ile taçlanmaktadır.Her ne kadar bu Ramazan Bayramı’nı evlerimizde geçirecek olsak da bayram ruhunu, millet olarak yaşayacağımıza inanıyorum. Teknolojinin sunduğu imkanlar ile akraba ve dostlarımız ile görüşecek, bayram tebriklerimizi ileteceğiz. Ramazan Bayramı’nın da sağlıklı günleri beraberinde getirmesini temenni ediyor, tüm hemşerilerimin bayramını kutluyorum. Evlerimizde olsak da birbirimizin sıcaklığını hissettiğimiz, huzurlu bir bayram diliyorum” dedi.

 

İL BAŞKANI TOK’TAN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Kayseri halkının Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Korona virüsle mücadele kapsamında bu yıl Ramazan Bayramı’nda ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok: “Korona virüs salgınından dolayı bu yıl evimizde kalacağımız bir bayram yaşıyoruz. Ülkemizde 11 Mart tarihinden beri görünen korona virüs salgınını devletimiz, bakanlıklarımız ve siz uyarıları dikkate alarak evlerinde kalan vatandaşlarımız sayesinde kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Sosyal mesafenin gönül birlikteliğimize engel olmayacak, mesele toplumsal sağlık olunca elbirliği ile her türlü zorluğun üstesinden geleceğiz inşallah. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, evlerimizde geçirmek zorunda kalacağımız bu özel günün birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Doyasıya kucaklaşacağımız ve aynı sofrada buluşacağımız günlerin yakın olması duası ve dileğiyle herkese hayırlı, huzurlu ve sağlıklı günler dilerim” ifadelerine yer verdi.

 

CHP İL BAŞKANI ÖZER: CHP KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR

Vatandaşların ramazan bayramını kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, her zaman olduğu gibi salgın günlerinde de vatandaşların derdine derman olmaya çalıştıklarını belirtti.  “Cumhuriyet Kimsesizlerin kimsesidir” diyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak, “Biraz daha sabır, biraz daha gayret bu zor günleri de el birliği ile aşıp, güzel, güneşli günleri birlikte kucaklayacağız” dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer,  bir açıklama yaparak vatandaşların ramazan bayramını kutladı. “Sabır, ibadet, mağfiret, rahmet ve bereket ayı olarak kabul ettiğimiz Ramazan ayını geride bırakıyoruz, Rabbim tüm dualarınızı kabul etsin… Dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle bu kez bir araya gelemeyecek olmanın üzüntüsü, gelecek güzel günlerin umuduyla; Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, yardımlaşma ve dayanışma içinde olduğumuz; sağlık, barış, sevgi dolu nice bayramlarda buluşmak dileğiyle Bayramınızı Kutluyorum. Evde kalın sağlıkla kalın…” diyen Özer, vatandaşların derdine derman olmak için çaba gösteren partilerine ve Kayserililere de teşekkür etti. Salgın nedeniyle birçok insanın işsiz kaldığın belirten Özer, “Bu günler toplumumuzun en önemli özelliklerinden biri olan yardımlaşma ve dayanışma özelliğini de bir kez daha gösterdi. Parti olarak biz de İl Başkanlığımızın koordinasyonunda, milletvekilimiz ve partililerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ekmeğimizi bölüştüğümüz bir dayanışma içinde olduk. Yüce dinimizin emrinin gereği, Sayın Genel Başkanımızın bize sık sık hatırlattığı üzere bunu bir şova dönüştürmeden, yaklaşık 2300 vatandaşımızın derdine derman, çorbasında tüten duman olmaya çalıştık. Bugün de neler yaptığımızı anlatmak için değil, dayanışmaya destek veren tüm dostlarımıza teşekkür etmek için bunu dile getiriyoruz. Biliyoruz ki, içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreci birlik, beraberlik ve dayanışma içinde aşacağız... “

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak, “Biraz daha sabır, biraz daha gayret bu zor günleri de el birliği ile aşıp, güzel, güneşli günleri birlikte kucaklayacağız” diye konuştu. CHP Kayseri örgütünün ne kamu gücü ne de belediyelerin desteği olmadan anlamlı bir etkinliğe imza attığını ifade eden Arık, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti, kimsesizlerin kimsesi olarak tanımlıyor. Bu anlayışla hareket ederek vatandaşlarımızın derdine derman olmak için çaba gösteren örgütüme teşekkür ediyorum.”

 

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını tebrik eden Rektör Çalış, mesajında şunları kaydetti:

“On bir ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakarak bayrama erişebilmenin mutluluğunu tüm İslam Âlemi olarak yaşamaktayız. Dünya genelinde yaşanan salgın nedeniyle ayrı sofralarda iftar açmamıza rağmen, manevi atmosferi yüksek olan bir ramazan ayını daha geride bırakmaktayız. Yaşanan bu zor süreçlere rağmen birlik ve beraberliğimizin azalmadığı, bu mübarek günlerde eskisi gibi bir araya gelip kucaklaşamayacağımız bir bayram geçirsek dahi, Ramazan Bayramına erişebilmenin sevincini hep birlikte ve gönül gönüle yaşayacağımıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşünceler ile başta milletimiz olmak üzere, akademik ve idari personelimiz ile tüm öğrencilerimizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.”

 

KAYÜ REKTÖRÜNDEN “RAMAZAN BAYRAMI” MESAJI

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, bayramların mutluluk, neşe, dostluk, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günler olduğunu ifade etti.

Rektör Karamustafa mesajında şunları söyledi:

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın burukluğu ve Ramazan Bayramı’na ulaşmanın da sevincini hep birlikte yaşamaktayız. Cenab-ı Allah, bu mübarek ay boyunca yaptığımız tüm ibadetleri kabul eylesin. Bayramlar mutluluktur, neşedir. Dostluğun, sevginin, kardeşliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın perçinleştiği günlerdir.Bayramlarda dargınlıklar yerini kucaklaşmaya bırakır. O yüzdendir ki, dini bayramlarımız iyilikler için her zaman en iyi fırsattır. Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle devletimizin aldığı tedbirler kapsamında “evde kal” çağrılarına uyarak bu bayramı her ne kadar evde geçirecek olsak da akraba ve dostlarımızı en azından telefonla aramayı ve hatırlarını sormayı ihmal etmeyelim. İdrak ettiğimiz her bayramda olduğu gibi bu bayramda da birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılalım. Sadece bulunduğu coğrafyada değil dünyada lider ülke olmamız için öngörülen hedefleri topyekûn gerçekleştirmek için bayramları fırsat bilelim. Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Ramazan Bayramının yaşadığımız tüm sorunları alıp götürmesi dileği ile başta ülkemiz, dünya Müslümanları ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diler; herkesin Ramazan Bayramı’nı cani gönülden kutlarım.”



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da