PROTOKOLDEN 19 MAYIS MESAJLARI

PROTOKOLDEN 19 MAYIS MESAJLARI

Başkan Büyükkılıç, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak Türk Milletinin bayramını kutladı

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ´TAN 100. YIL MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 100´üncü yılı nedeniyle bir açıklama yaptı. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını da kutlayan Başkan Büyükkılıç, 100 yıl önce yakılan kurtuluş meşalesinin Türk tarihinin en önemli sayfalarından birisi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir asır önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´da yaktığı kurtuluş meşalesinin Türk Milletinin yeniden dirilişi ve bu dirilişi hazmedemeyenlerin yenilişi ile sonuçlandığını belirtti. 19 Mayıs 1919´un tarihin altın sayfalarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, ?Tarihte her zaman halka dayanan, gücünü milletten alan hareketler başarılı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de kurtuluş mücadelesini başlatmak için en doğru makam olarak milleti görmüştür. 100 yıl önce yakılan bu meşale ilelebet yanmaya ve Türk Milleti payidar kalmaya devam edecektir? dedi.

?GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ?

Açıklamasında 19 Mayıs 1919 gibi önemli bir tarihin bayram olarak armağan edildiği gençlere de seslenen Başkan Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi´nin her zaman ve tüm gücüyle gelecek nesillerin yanında olacağını söyledi. Gençlerden ülkemizin ve milletimizin büyük beklentileri olduğunu dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Çocuklarımızın ve gençlerimizin çok daha iyi yetişmeleri için bizlere düşen ne varsa yapmaya hazırız. Gençlerimizin; ülkemize, bayrağımıza, dinimize, vatanımıza, milletimize bağlı ve bu değerleri her zaman el üstünde tutacak bir gençlik olacağına yürekten inanıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu amaçlar doğrultusunda gençliğin her zaman yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir? diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, açıklamasında Kurtuluş Meşalesinin 100´üncü yılında bu meşaleyi yakan ve aynı ruhla bugünlere taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnetlerini ifade ederek Türk Milletinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutladı.

ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

MİLLİ UYANIŞIN SEMBOLÜDÜR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında, ?19 Mayıs Milli uyanışın sembolüdür? dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadeleri kullandı;

?19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a ayak basarak, milletle birlikte İstiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gündür. 19 Mayıs 1919 günü, Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladıdır. O gün yanan İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesi´nin alevleri bu gün çok daha güçlü şekilde milleti aydınlatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğin güçlü Türkiye´sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiği için bugünü gençlerle özdeşleştirmiştir ve bu bayramı onlara hediye etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşerilerimin Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı´nı en içten duygularla kutluyorum.?

 

NURSAÇAN´DAN 19 MAYIS ATATÜRK´Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

19 MAYIS DİRİLİŞİN GÜNÜDÜR

?19 Mayıs Türk´ün dirilişinin, ayağa kalkışının ve esarete, teslimiyete, mandaya, kulluğa isyan bayrağını açtığı gündür??

19 Mayıs 1919´da en büyük kahramanlık destanının yazıldığını, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde düşmana karşı büyük bir zafer kazanıldığını ifade eden Nursaçan mesajında, "Cesaret, fedakârlık ve kahramanlığın en büyük örneklerinin verildiği kurtuluş savaşımızın başlangıcıdır. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını, sahip olduğu bu özelliğe borçludur. Bir ülkenin yarınlarından emin olması, yetiştirdiği gençlerin kendi öz değerlerine sahip çıkan, eğitimli, sağlıklı ve duyarlı olmasıyla mümkündür. Gençlerine imkan hazırlamayan, ihtiyaçlarını gideremeyen, seslerini duyamayan milletler geleceklerini tehlikeye atmış olurlar. Bugün bize düşen görev de gençlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün koyduğu hedef doğrultusunda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyabilecek bireyler olarak yetişebilmelerini sağlamak ve onlara güvenmektir. Gençlerimizin 19 Mayıs´ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyorum. Şanlı Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı sevgi, saygıyla kutluyorum? dedi.

 

BAŞKAN GÜLSOY´DAN 19 MAYIS MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nın tüm ulusa kutlu olmasını dileyen Gülsoy mesajında, ?19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı´nın ilk kıvılcımının tarihidir? dedi.

19 Mayıs 1919´un, Samsun´dan başlayıp Cumhuriyetin ilanıyla taçlanan bağımsızlık mücadelesinin başlangıç günü olduğunu vurgulayan Başkan Gülsoy; ?100 sene önce bugün, karakteri bağımsızlık olan aziz milletimiz, bağımsızlığından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstererek, Kurtuluş Savaşımızın ilk adımını atmıştır. 19 Mayıs 1919´da işgal güçleri altındaki topraklarımıza Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yeniden bağımsızlık tohumları serpilmiş, yeni umutlar yeşermiştir? ifadelerine yer verdi.

 

MMO BAŞKANI AKSOY´DAN 19 MAYIS MESAJI

Başkan Aksoy mesajında, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna giden yolda 19 Mayıs 1919 tarihinin çok önemli bir yeri vardır. Aziz milletimizin yaşadığı sıkıntılı günler sonrasında küllerinden yeniden doğduğu, milletimiz ve ülkemiz için yeni bir geleceğe doğru hayati bir adımın atıldığı önemli bir gündür? dedi.

Aksoy açıklamasında ?Milli Mücadele´nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs´ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Kurtuluş Savaşı´mızı zafere ulaştıran irade, kararlılık ve inancı, gençlerimizin aynen muhafaza ettiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyor, tüm gençlerimiz ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyorum." dedi.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor