PROTESTOLAR ALTINDA İSRAİL EKİBİ’NE 10 SAYI FARK!

PROTESTOLAR ALTINDA İSRAİL EKİBİ’NE 10 SAYI FARK!

FIBA Kadınlar Eurocup 2.turun ilk maçında temsilcimiz Kayseri Kaski evinde konuk ettiği İsrail temsilcisi Elitzur Ramla'yı 79-69 mağlup etti.

Maç öncesinde salon dışında Mazlum-Der ve İHH tarafından protestolar düzenlendi. Protestolarda İsrail bayrağını yakan göstericiler ‘Kahrolsun İsrail’ diye sloganlar atarak dağıldılar.

 

Kaski, FIBA Kadınlar Eurocup 2. tur ilk maçında Elitzur Ramla'yı konuk etti. Maç öncesinde Mazlum-Der ile İHH’nın ortaklaşa düzenledikleri gösterilerde İsrail protesto edildi. Kadir Has Kongre ve Spor Salonu dışlındaki park alanında yapılan gösteriye 300 civarında gösterici katıldı. ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları atan göstericilerden bazıları ise protestoların son bölümünde İsrail bayrağı yakarak tepkilerini dile getirdiler. Maç içerisinde de İlahiyat Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen 23 yaşındaki Bünyamin Mete Filistin bayrağı açtı. Bu sırada olaya müdahale eden emniyet güçleri bayrak açan Bünyamin Mete’yi apar topar salon dışına çıkartarak ifadesi alınmak üzere emniyet merkezine götürdüler.

 

Bu olaylar ışığında gerçekleşen maçta dengede geçen ilk yarının ardından üçüncü periyotta iyi savunma yapan, final çeyreğinde ise yüksek yüzdeli hücum ederek 29 sayı üreten Kaskispor da yabancı ağırlıklı sahada olan oyun kadrosu rakibine 10 sayılık fark atmasını bildi. Maçın başında Kaski'de Doneeka Hodges etkili olurken, Elitzur Ramla'nın skor yükünü Katia Levitsky çekti ve ilk 4 dakika 6-6 eşitlikle geride kaldı. Ard arda yapılan ataklar sonucunda ilk periyot 18-16 Kaski’nin liderliğinde tamamlandı. İkinci periyotta aradaki farkı kapatarak etkili savunma yapan Elitzur da bayanlar 33-34 ilk yarıyı önde kapattılar.

 

KASKİSPOR 79-69 ELİTZUR RAMLA

 

Kaski üçüncü periyotta Jelavic ve Sanders ikilisiyle sayılar üretmesini bildi ve çeyreği 50-48 avantajlı tamamlayarak 4.periyota başladı. Son periyotta rakibi karşısında ilk başlarda oyunu önde götüren Kaski de son dakikalar sıkıntı geçti. Rakibin baskılı oyunu ve bire bir markajını aşmakta zorlanan mavi-beyazlılar karşılaşmayı 79-69 kazanmasını bildiler. Temsilcimiz, İsrail ekibini 79-69'luk skorla yenerek 19 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da Ramla'da oynanacak rövanş karşılaşması öncesi avantaj yakaladı.

 



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak