PROF.DR.MUSTAFA TAYFUN TURAN İNTİHAR VAKALARI ARTTI

PROF.DR.MUSTAFA TAYFUN TURAN İNTİHAR VAKALARI ARTTI

Erciyes Üniversitesi Tıp fakültesi hastanesi psikiyatri ana bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tayfun Turan son günlerde yaşanana şiddet ve cinayet vakaları hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Turan, toplumun her alanında şiddeti görebileceğimiz

Son zamanlarda yaşanan intihar cinayet ve şiddet olaylarını değerlendiren     Erciyes Üniversitesi Tıp fakültesi hastanesi  psikiyatri ana bilim dalı Başkanı  Prof. Dr. Mustafa Tayfun Turan günümüzün her alanında şiddet görür hale geldik değerlendirmesinde bulundu. Turan açıklamalarında şu görüşlere yer verdi.
Ekonomik, kültürel, sosyal ve  çok hızlı gelişen teknoloji insanların yalnızlaşması bununla birlikte  hızlı göç kentleşme insanların aralarındaki diyalog mesafesini  açan her türlü durum zamanla şiddet olaylarının artmasına neden oluyor. Sadece bu durumlar da değil medyada bu konuda önemli rol oynuyor   kimi dizilerde şiddet iyi gibi lanse ediliyor buda insanlar için olumsuz model oluyor. Öfkenin nedenine bakmak lazım diyen Turan,  örnek verecek olursak, insanların hastalığı dahi öfkelenme sebebi olabilir bir insanın guatr bezi hızlı çalışıyor ise  kişi daha fazla öfkelenebilir dedi.İntihar vakaları kişinin kendisine  yönelik şiddettir.  bu açıdan bakıldığında intihar girişimleri artıyor gibi görülebilir hayatın her alanında şiddet görüyoruz insanlar baş edemedikleri sorunları şiddetle halletmeye çalışıyor toplumun her alanında şiddet görmemiz mümkün. Şiddeti  eğitimle yenebiliriz şiddet bir çare değildir şiddet uygulayanların hepsi sonradan pişman oluyor cezaların yeniden düzenlenmesi gerekmektedir diye konuştu.

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti