PROF.DR.M.TAYFUN TURAN:

PROF.DR.M.TAYFUN TURAN:

?ŞİDDETİ EĞİTİMLE ÖNLEYEBİLİRİZ? ...

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Tayfun Turan son yılarda yaşanan şiddet ve cinayet vakalarına dair yaptığı değerlendirmede şiddetin toplumsal yaşamın her aşamasında görüldüğüne dikkat çekerek ?Ne yazık ki insanlar şiddeti bir çözüm yolu olarak görüyorlar.Oysa şiddeti eğitimle önlemek mümkün. Bununla birlikte yine üzücü bir diğer gerçekte intihar vakalarında geçmişe nazaran ciddi artışlar yaşanmaktadır? ifadesini kullandı?
Son yılarda tırmanışa geçen intihar , cinayet ve şiddet olaylarını değerlendiren Erciyes Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayfun Turan günümüzde toplumsal yaşamın her alanında şiddet görür hale gelindiği değerlendirmesinde bulunarak ?Ekonomik, kültürel ve sosyal nedenler başta olmak üzere çok hızlı gelişen teknoloji insanların yalnızlaşmasına neden oldu. Bununla birlikte hızlı göç, çarpık kentleşme insanların aralarındaki diyalog mesafesini açan her türlü durum zamanla şiddet olaylarının artmasına neden oluyor. Sadece bu durumlar da değil medya da bu konuda önemli rol oynuyor . Kimi dizilerde şiddet iyi gibi lanse ediliyor ve buda insanlar için olumsuz model oluyor? diye konuştu?
Sözlerinin devamında ?Öfkenin nedenine bakmak lazım? diyen Prof. Dr.Turan İntihar vakaları konusunda da ?İntihar kişinin kendisine yönelik şiddettir. Bu açıdan bakıldığında intihar girişimleri artıyor . Zaten hayatın her alanında şiddet görüyoruz. insanlar baş edemedikleri sorunları şiddetle halletmeye çalışıyor. Toplumun her alanında şiddet görmemiz mümkün. Şiddet´i eğitimle yenebiliriz. Şiddet bir çare, bir çözüm yolu değildir. Şiddet uygulayanların hepsi sonradan pişman oluyor. Cezaların yeniden düzenlenmesi şiddet bağımlıları üzerinde caydırıcı bir etki yaratabilir? diyerek sözlerini noktaladı.

HABER : C.ÜSTEN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı