PROF. DR. EMİNE ALP MEŞE,

PROF. DR. EMİNE ALP MEŞE,

?DOMUZ GRİBİ ARTIK MEVSİMLİK GRİP OLDU?


Son günlerde ülke gündeminde yine üst sıralara yerleşen Domuz Gribi konusunda haber ekibimize bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Bakteriyoloji Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ?Domuz Gribi ? nin artık diğer mevsimlik griplerin hüviyetine büründüğünü vurgulayarak ?Domuz Gribinden korunmanın en etkili yöntemi grip aşısı olmaktır? ifadesini kullandı..
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Balteriyoloji Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Domuz Gribi hakkında bilinen yanlışları ve en etkili korunma yollarını haber ekibimize açıkladı.
Prof. Meşe, öncelikle gribin tanımını yaparak şunları söyledi; ?Grip, infülanza virüsünün neden olduğu solunun sistemi enfeksiyonudur. Grip hastalığı özellikle yaşlılarda kronik alt hastalığı olan, yani şeker hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı gibi kronik hastalıkları olan kişilerde ölümcül komplikasyonlara sebep olabiliyor. Ama alt hastalığı olmayan bağışıklık sistemi yerinde olan kişiler hiçbir bulgu vermeden atlatabilir ya da hafif bulgularla atlatabilir.
Uzman Doktor Emine Alp Meşe, normal grip hastalığı ile domuz gribinin arasında bir fark olmadığını açıklayarak şunları aktardı; ?Domuz gribi artık mevsimsel grip virüsüdür. Türkiye´de şuanda görülen grip vakalarının yarıdan fazlası H1N1, yani dömuz virüsünden kaynaklanmaktadır. Bununda diğer grip virüslerinden bir farkı bulunmamaktadır. Korkulacak bir durum alt hastalığı olan kişilerde bulunmaktadır. Öte yandan bu tür alt hastalığı olan kişilere yalnızca domuz gribi değil, başka virüs türleri de ölümcül sonuçları olabilir, sadece domuz grine has bir durum değil.?
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Meşe, ?Domuz Gribinden korunmanın en etkili yönetemi grip aşısı olmaktır? diyerek, vatandaşları her yıl Ekim ve Kasım aylarında aşı olun çağrısında bulundu. Meşe, şunları kaydetti; ? Domuz gribinden kurtulmanın en etkili yöntemi grip aşısı olmaktır. Özellikle alt hastalığı bulunan kişiler mutlaka ama mutlaka grip aşısı olmalılar. Aşı yapıldıktan en erken 15 gün sonra etekisini gösterdiği için vatandaşlarımızın Ekim ayının sonu, Kasım ayının başı gibi grip mevsimlerine girilmeden yapılmalıdır.?
Meşe, Grip olan kişilerin doktorun verdiği ilaçları kullanmalarını ve hastalığı kolay atlatmak için, sıvı tüketiminin fazlalaşmasını, bitki çayları tüketilmesi, c vitamini olan meyvelerin kararınca tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
HABER: M. EMRE KİPMAN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı