PRF. DR. EKREM AKTAŞ:

PRF. DR. EKREM AKTAŞ:

?ANNE ADAYLARI MECBUR KALMADIKÇA İLAÇ KULLANMAMALI?

   Bayanlar hamile kaldıktan sonra çoğu kez nelerden kaçınacaklar konusunda sıkıntılar yaşamaktadır. Bu dönemde hekimlere en sık sorulan sorulardan bir olan hamilelikte krem kullanmak zararlı mı? Sorusundan yola çıkarak Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Aktaş´ in kapısını çaldık. Hamilelikte krem kullanmak zararlı mı? Sorumuza ?Anne adayları mecbur kalmadıkça aspirin bile kullanmamalı ?diyen Pr.Dr.Aktaş anne adaylarının en çok merak ettiği soruları cevapladı?
Hamile kadınların en büyük sıkıntıları; ilaç, ışın, kimyasal maddeler ve deri yoluyla maruz kaldıkları maddelerin zararlarıdır. Bu kimyasal maddeler; solunum yoluyla, ağız yoluyla veya tensel temas ile alınabilirler. Bazı maddelerin anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar her geçen gün uyarsa da maalesef toplumuz tarafından dikkate alınmıyor. İşte bizde tekrardan anne adaylarını uyarmak adına Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Aktaş´ in kapısını çaldık. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Aktaş, yaptığı bilgilendirmede hamilelikte cildin bakımı için rutin olarak kullanılan kremlerin bebek için uygun olmayabileceğine dikkat çekerek dikkatli davranılması tavsiyesinde bulunup ?Anne adayları hamilelik sürecinde mecbur kalmadıkça aspirin dahil hiçbir ilaç kullanmamalıdır? değerlendirmesinde bulundu?

Pr. Dr.Aktaş sözlerinin devamında hamile kadınlarda bütün ilaçların kullanımında dikkat edilmesi gerektiği gibi dermatolojik ilaçlarında cilt hastalıkları ile ilgili ya da cilt bakımıyla ilgili kremlerin de de kullanılmasının önemli olduğunu ve dikkat edilinmesi gerektiğini vurgulayarak, ?Her krem, pomat, her losyon, her kozmetik malzeme ve ilacın doktora danışmadan kullanılmaması lazım. Bazen çok basit gördüğümüz ilaçlar hamilelerde komplikasyon yapıyor. Hele ilk üç ayda kullanıldığı zaman çocuklarda kalıcı kusurlar ve sakatlıklar yapıyor. Bazen beyinsel gerilik bazen fiziksel bazen ise beyinde motor bozukları gibi tamiri mümkün olmayan sakatlıklar ve arızalar yapabiliyor. Bundan dolayı hamileler kesinlikle rasgele ilaç kullanılmaması lazım. Tedavisi için gereken kremler losyon, pansumanlar harici kullanıldığı halde mutlaka doktor kontrolü altında ve belirli dozlarda belirli sürelerde kullanıp, zaman zaman bebeğin gelişmesi kadım doğum ergilleri tarafından da takip edilmesi lazım. Çok basit gibi görülen ama çok önemli çok korkunç sonuçlar doğurabilen uygulamalar ortaya çıkabilir. Bunlara mutlaka dikkat edilmesi gerekir? ifadesini kullandı...
HABER : C.USTEN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı