POLİS TEŞKİLATI 170.YAŞINI KUTLUYOR

POLİS TEŞKİLATI 170.YAŞINI KUTLUYOR

VATANDAŞIN HUZURU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

HABERİ İZLE

Polis Teşkilatının kuruluşunun 170.kuruluş yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda  kurulan serginin açılışı ile start verdi. İlimiz sakinlerini  Emniyet teşkilatının çalışmaları konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen  serginin açılışına iştirak ederek  bir değerlendirmede bulunan  İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. Yıldönümünü kutladıklarını hatırlatan 24 saat 365 gün vatandaşımızın huzur ve güvenliğini temin etmeye çalışıyoruz. Kayserimiz bu anlamda huzurlu güvenli bir şehrimizdir” ifadesini  kullandı…

Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda vatandaşı bilgilendirme maksatlı kurulan Stantlar ve Polis Sergisinin Açılışı İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve polis teşkilatların şube müdürleri gerçekleştirdi. Ardından İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç stantları gezerek, stantlardaki polis memurlarından sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar.

Vatandaşı Bilgilendirmek için açılan stantta, çocukların emniyet kemeri takması halinde veya takmaması durumunda nelerin olacağına dikkat çekildi.

Etkinlik alanında gerçekleştirilen ve gerçeğini aratmayan bir diğer etkinlik ise polis ekiplerinin yapmış olduğu kapkaççılık tatbikatı idi. Tatbikatta sivil polis memurları kapkaççılığa engel olurken cüzdanının nasıl alındığını canlandırıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklerden dikkat çekici olan bir diğeri ise, trafik kazalarına dikkat çekmek maksatlı yerleştirilen simülasyon aracı oldu. Kaza anında emniyet kemeri takması halinde ve takmaması halinde ne gibi durumlar meydana geldiğini gözler önüne serildi.

Program sonunda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, modern polis teşkilatımızın 170. Kuruluş yıldönümü kutladıklarını ifade ederek, kayserimizde halkımızın canını malini namusunu bekleyen ve bu uğurda kanını dökerek şehit ve gazı olan arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ebediyete göç edenlere rahmetler diliyoruz. İnsanlar toplum halinde yaşamaya başladığı ilk andan itibaren en önemli ihtiyacı güven içerisinde yaşamaktır. Kalabalaştıkça insanlar hırsız cinayet gibi çeşitli suç eğilimleri olmuştur. İnsanların canını malını namusunu korumak için emniyet teşkilatların kurulmasını karar vermişler. Osmanlı'da 304 yıl öncesinde ASES teşkilatı dilinen ve bugün ki polis teşkilatımızın esasını teşkil eden bir kuruluş vardır. Bunun başına Ases başı yanı Emniyet Müdürü denir. Zamanla gelişerek bugünkü polis teşkilatı haline gelmiştir” dedi.

Polis Teşkilatının kuruluşunun 170.kuruluş yıldönümü vesilesiyle kutlama etkinlikleri hafta boyunca devam edecek...                                      



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor