POLİS TÜM SERVETİNİ KURTARDI

POLİS TÜM SERVETİNİ KURTARDI

Kayseri’de, telefonla dolandırıcılık yapanların tuzağına düşüp postaneye giden 71 yaşındaki İsmail Karademir’e 90 bin TL parayı havale etmeden önce polis ekipleri ulaştı.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturan 71 yaşındaki İsmail Karademir, sabah ev telefonundan arayıp kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların, “Nüfus bilgileriniz ve hesabınız Diyarbakır’da terör örgütü tarafından kullanılmış. Bu işin çözümü için hesabınızda ne kadar para varsa bize havale etmeniz gerekiyor” dediğini anlattı.
Karademir, dolandırıcıların telefonu kapatmaması gerektiğini söylediğini belirterek, “Evden koşarak çıktım. Telefonu kapatmadan merkezde bulunan postaneye kadar geldim. Bu sırada bankada 90 bin TL ve 40 avro paramın olduğunu söyledim. Bu paranın hepsini çekerek göndermemi istediler. Ben postaneye geldiğimde okumam ve yazmam olmadığını söyledim. Benim bir memur ile konuşarak bu işi halletmemi istediler. Bu sırada gerçek polisler geldi ve beni dolandırıcıların elinden kurtardı” diye konuştu.
İsmail Karademir, vatandaşların telefonda kendisini polis veya savcı olarak tanıtan kişilere kesinlikle inanmaması gerektiği uyarısında bulunarak, “Bu şekilde telefon açtıklarında vatandaşlarımız kesinlikle 155 ekiplerini ulaşsın” dedi.


Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu