‘PEYGAMBERİMİZ VE AİLE’ TEMALI ETKİNLİK

‘PEYGAMBERİMİZ VE AİLE’ TEMALI ETKİNLİK

İL MÜFTÜSÜ PROF.DR. GÜVEN: “BOŞANMALARI ÖNLEMEK İÇİN TEDBİR ALMALIYIZ”

Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları kapsamında İl Müftülüğünce tertiplenen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu eski Başkanı Hüseyin Kayapınar’ın konuşmacı olarak iştirak ettiği ‘Peygamberimiz ve Aile’ temalı etkinlikte konuşan İl Müftüsü Şahin Güven her geçen gün artış trendi gösteren boşanma olaylarının aile yapımızı olumsuz etkilediğine dikkat çekerek “Muhafazakar olan Kayseri’mizde şu anda 7 tane aile mahkemesi var, bizler boşanmaları önleyebilmek için önleyici tedbirler almalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları kapsamında İl Müftülüğünce tertiplenen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu eski Başkanı Hüseyin Kayapınar’ın konuşmacı olarak iştirak ettiği ‘Peygamberimiz ve Aile’ temalı etkinlik Kadir Has Kongre Merkezi’nde önceki akşam gerçekleştirildi.

Şehmus Günaydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’un da katıldığı; İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven, “Toplumda ailelerin bozulmaya başladığını, evlenenlerin kısa bir süre sonra boşanmak için mahkemelere müracaat ettiklerini hepimizi görüyoruz, biliyoruz ve idrak ediyoruz. Muhafazakar olan Kayseri’mizde şu anda 7 tane aile mahkemesi var. Aile mahkemesi demek, boşanma mahkemeleri demek. Demek ki yetmiyor, bu kadar insan müracaat ediyor. Öyleyse bizler bunları önleyebilmek için önleyici tedbirler almalıyız. İl ve ilçe müftülükleri olarak nişanlı ve yeni evlenen çiftlerimize evlilik seminerleri düzenliyoruz. Buradan bütün nişanlı ve yeni evli olan çiftlerimizi müftülüklerimize müracaat etmeye davet ediyoruz. Kendilerinin uygun olduğu hafta içi akşam ya da hafta sonları kendilerini evlilik seminerlerine alacağız. 5 yıla kadar evli olanları da yeni evli kabul ediyoruz. Onları da evlilik seminerlerine davet ediyoruz. Çünkü koruyucu hekimlik bağlamında biz de ailede sorun çıkmadan önce karı-koca ilişkilerinde hak ve sorumlulukları daha iyi öğrenmek için çalışma yapmak durumundayız. Bunun için böyle bir çalışmaya adım attık” değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğe konuşmacı olarak iştirak eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Hüseyin Kayapınar katılımcılara ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu sunum gerçekleştirdi… Peygamber Efendimizin ailesi ile olan ilişkisi, eşlerine ve çocuklarına olan hürmeti, hoşgörü ve sevecen yaklaşımlarını yaşanmış örneklerle aktaran Kayapınar aile içi iletişimin öneminde vurgu yaptı.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı