PERU VE KAZAK İŞ KONSEYİ

PERU VE KAZAK İŞ KONSEYİ

KAYSERİ´DE TOPLANACAK

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş , Peru ve Kazakistan İş Konseyi toplantısının DEİK´in koordinasyonunda Kayseri´de toplanacağını söyledi. Elitaş, 19 Şubatta Erciyes´te gerçekleşmesi beklenen, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Ekonomi Bakanları´nın katılacağı toplantının ise ileri bir tarihe ertelendiğini ifada etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´in geçtiğimiz hafta Güney Amerika ülkelerinden Peru´ya yaptığı ziyaret meyvelerini vermeye başladı?Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın heyetinde yer alan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Perulu meslektaşı ile yaptığı ikili görüşmede Türkiye´de İş konseyi toplantısının yapılmasında mutabık kaldıklarını belirtti?
Bakan Elitaş, ?Mart sonu,nisan başı gibi Türkiye´den müteahhitler grubu ile birlikte Latin Amerika ülkelerine yönelik bir çıkarma yapacağız.Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Peru,Şili ve Ekvator´a yaptığımız ziyarette önemli gelişmeler yaşandı.Bu ülkeler özellikle bizim müteahhitlerimizin yurtdışında yaptığı başarılı çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.Havaalanı,otoyol gibi büyük hizmetlerin Türk müteahhitleri tarafından kendi ülkelerinde de gerçekleşmesini istiyorlar.Bununla ilgili önümüzdeki iki ay içerisinde gerekli görüşmeleri yapıp anlaşmaları imza aşamasına getireceğiz? dedi?
Perulu meslektaşı ile, iş konseyi toplantısının Kayseri´de yapılmasında da mutabık kaldıklarını hatırlatan Bakan Elitaş, ?Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta sonu Sayın Başbakanımızla kardeş Kazakistan´a bir ziyarette bulunduk.Kazakistan´la ticaret hacmimizi karşılıklı olarak daha da artıracağız.Tarihini önümüzdeki günlerde teyit etmek üzere Türk-Kazak iş konseyi toplantısını da DEİK´in koordinasyonunda Kayseri7de yapmayı planlıyoruz? konuştu?
Bakan Elitaş, daha önce Azeri ve Gürcü meslektaşları ile yaptığı konuşmada 19 Şubat´ta Erciyes de bir araya gelmeyi planladıklarını belirterek ?Şimdilik bu toplantıyı ileri bir tarihe erteledik. Sayın Cumhurbaşkanımız 18 Şubat´ta Azerbaycan cumhurbaşkanı Sayın Aliyev´in davetlisi olarak bu ülkeye gidecek. Bu heyette ben de olacağım. Azeri meslektaşım,bir gün sonra böyle bir toplantının düzenlenmesinin şık olmayacağını söyledi.Kayseri irvesi´ni ileri bir tarihe erteledik? dedi?
Ekonomi Bakanı Elitaş´ın direktifleri ile, Kayseri´de yapılacak toplantıların şehrimizin tanıtımına ciddi manada katkı sağlaması bekleniyor. Bu arada Kayserili iş adamlarının da bu ülkelerle ikili ticaretlerini geliştirerek yeni pazarlar oluşturması bekleniyor.



‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”