EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

AGÜ MÜZİK TOPLULUĞU’NDAN KONSER

“ŞARKILARLA ZEKİ MÜREN” KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

KAYMEK’TEN BEREKET SERGİSİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve mesleki eğitimde markası olan KAYMEK, 26 branşta eserlerin yer aldığı “Bereket” temalı bir sergi açtı.

HACILAR’DA SANAT GECESİ

“Kuğunun Şarkısı ve Tütünün Zararları” adlı tiyatro oyunu Hacılar’da sahnelendi

ÖZEL ÇOCUKLAR YARARINA ‘UMUT’ KONSERİ

KAYSERİ’DE ENGELLİ ÇOCUKLARINDA YER ALDIĞI KONSERE İLGİ YOĞUN OLDU

PASTIRMANIN ANAVATANI KAYSERİ

Kayserili pastırmacılar, pastırmanın anavatanının Kayseri olduğunu söylediler.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TÜRKÜ GECESİ

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu’nun konserine büyük ilgi gösterildi.

FİLM FESTİVALİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

FESTİVAL ‘KAPI’ İLE AÇILDI

KAYSERİ’Yİ FİLM FESTİVALİ HEYECANI SARDI

Talas Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 7.si düzenlenecek Kayseri Film Festivali gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı.

BU RESSAMIN TUVALİ, KENTİN BOŞ DUVARLARI

Ressam Gürpınar, 4 kilometrelik boş duvarı 80 günde sanat eserine döndürdü

7. KAYSERİ FİLM FESTİVALİ’NDE YARIŞACAK FİLMLER BELLİ OLDU!

10 FİLM ALTIN ÇINAR İÇİN YARIŞIYOR

TALAS’TAN ÖĞRETMENLERE ÖZEL KONSER

ZEKAİ TUNCA, EN GÜZEL ŞARKILARINI ÖĞRETMENLER İÇİN SESLENDİRECEK

‘ANILARIMDAKİ KAYSERİ’ RESİM SERGİSİ AÇILACAK

Melikgazi Belediyesi, kültür sanat ekinlikleri kapsamında, Kayserili Mimar Vacit İmamoğlu’nun 60 eserinin olduğu “Anılarımdaki Kayseri” resim sergisinin açılışını yapacak.

ÖĞRETMENLER TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ İLE

STRES ATTI

KAYSERİ MÜZESİ'Nİ 1 AYDA 11 BİN 200 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Restore edilen tarihi Kayseri Kalesi'nin içerisine taşınan Kayseri Müzesi'ni 1 ayda 11 bin 200 kişi ziyaret etti.

MEDENİYETLER KOROSU

KADİM ŞEHİR KAYSERİ’DEN SES VERDİ

‘KAYSERİLİ HATTATLAR KARMA SERGİSİ’

7 DALDA 52 ESERLE AÇILDI

Anahtar Kelimeler: PASTIRMANIN ANAVATANI KAYSERİ

PASTIRMANIN ANAVATANI KAYSERİ

Kayserili pastırmacılar, pastırmanın anavatanının Kayseri olduğunu söylediler.

Kayseri’de 25 yıldır pastırmacılık yapan esnaf Tolga Korkut, Kayseri’nin havası, suyu ve baharatının pastırmayı daha kaliteli yaptığını ifade ederek, “Kayseri pastırması 1400’lü yıllardan beri şehrimizde yapılan bir üründür. Bu ürün, tüm Türkiye’de nam salmış bir ürün. Kayseri’nin havası, suyu, baharatı bu ürünün kaliteli ve sürdürülebilir bir ürün olması haline getiriyor. 1400’lü yıllardan beri bu işe devam ediliyor. Bu şehre özgü bir şey aslında. Bu damak tadıyla alakalıdır. Biz biraz daha yoğun baharatı severiz, pastırma doğrama şeklimiz farklıdır. Kayseri, pastırması ve sucuğuyla ünlü bir şehirdir" dedi.

12 yıldır pastırmacılık yapan Yasin Güzel ise pastırmanın ana vatanının Kayseri olduğunu dile getirerek, Kastamonu pastırmasıyla çok büyük fark olduğunu iddia etti. Afyon sucuğunun Kayseri sucuğuyla da kıyaslandığını kaydeden Güzel, “Bu yıllardır kıyaslanan bir şey. Afyon’un sucuğuyla da Kayseri’nin sucuğu kıyaslanır. Ama Kastamonu’nun pastırmasıyla Kayseri pastırması arasında çok büyük farklar var. Kastamonu pastırması duman ve ateş isiyle kurutulan bir ettir. Ama Kayseri pastırması ‘pastırma yazı’ dediğimiz ayaz, Erciyes’in soğuğu gibi doğal pişirme yöntemiyle oluşan bir pastırmadır. Arada çok fark vardır" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA