15 Aralık 2019 Pazar
![]() |
Süleyman ERDOĞAN |
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve mesleki eğitimde markası olan KAYMEK, 26 branşta eserlerin yer aldığı “Bereket” temalı bir sergi açtı.
“Kuğunun Şarkısı ve Tütünün Zararları” adlı tiyatro oyunu Hacılar’da sahnelendi
KAYSERİ’DE ENGELLİ ÇOCUKLARINDA YER ALDIĞI KONSERE İLGİ YOĞUN OLDU
Kayserili pastırmacılar, pastırmanın anavatanının Kayseri olduğunu söylediler.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu’nun konserine büyük ilgi gösterildi.
Talas Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 7.si düzenlenecek Kayseri Film Festivali gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı.
Ressam Gürpınar, 4 kilometrelik boş duvarı 80 günde sanat eserine döndürdü
Melikgazi Belediyesi, kültür sanat ekinlikleri kapsamında, Kayserili Mimar Vacit İmamoğlu’nun 60 eserinin olduğu “Anılarımdaki Kayseri” resim sergisinin açılışını yapacak.
Kayseri’de 25 yıldır pastırmacılık yapan esnaf Tolga Korkut, Kayseri’nin havası, suyu ve baharatının pastırmayı daha kaliteli yaptığını ifade ederek, “Kayseri pastırması 1400’lü yıllardan beri şehrimizde yapılan bir üründür. Bu ürün, tüm Türkiye’de nam salmış bir ürün. Kayseri’nin havası, suyu, baharatı bu ürünün kaliteli ve sürdürülebilir bir ürün olması haline getiriyor. 1400’lü yıllardan beri bu işe devam ediliyor. Bu şehre özgü bir şey aslında. Bu damak tadıyla alakalıdır. Biz biraz daha yoğun baharatı severiz, pastırma doğrama şeklimiz farklıdır. Kayseri, pastırması ve sucuğuyla ünlü bir şehirdir" dedi.
12 yıldır pastırmacılık yapan Yasin Güzel ise pastırmanın ana vatanının Kayseri olduğunu dile getirerek, Kastamonu pastırmasıyla çok büyük fark olduğunu iddia etti. Afyon sucuğunun Kayseri sucuğuyla da kıyaslandığını kaydeden Güzel, “Bu yıllardır kıyaslanan bir şey. Afyon’un sucuğuyla da Kayseri’nin sucuğu kıyaslanır. Ama Kastamonu’nun pastırmasıyla Kayseri pastırması arasında çok büyük farklar var. Kastamonu pastırması duman ve ateş isiyle kurutulan bir ettir. Ama Kayseri pastırması ‘pastırma yazı’ dediğimiz ayaz, Erciyes’in soğuğu gibi doğal pişirme yöntemiyle oluşan bir pastırmadır. Arada çok fark vardır" ifadelerini kullandı.