PASTIRMACI ESNAFININ YÜZÜ GÜLMÜYOR

PASTIRMACI ESNAFININ YÜZÜ GÜLMÜYOR

ESNAFIN TEK UMUDU; ‘GURBETÇİ VATANDAŞLAR’

Pandemi sürecinden en çok etkilenen belki de pastırmacı esnafıdır. Gurbetçi vatandaşların şehrimize gelmesiyle beraber satışların artmasını bekleyen pastırmacı esnafları konuyla ilgili haber ekibimize açıklamalarda bulundular. Pastırmacı esnafı korona virüs sürecindeki kısıtlamalardan dolayı olumsuz etkilendiklerini belirtirken, gurbetçi vatandaşların yavaş yavaş şehrimize gelmesiyle işlerinin düzeleceğine inandıklarını söylediler.

Şehrimizleözdeşleşen ve şehir ekonomisine büyük katkı sağlayan pastırma ve sucuk satışının istenilen seviyede olmaması bu sene esnafın yüzünü güldürmedi. Yaşanan süreçte yasaklamaların istedikleri satışı yapmalarında engel olduğunu belirten esnafın tek düşüncesi gurbetçi vatandaşların yapacakları ticaret oldu.

Korona virüs sürecinde sokağa çıkma ve diğer kısıtlamalarla birlikte 3 ay boyunca satış yapamadıklarını dile getiren pastırmacı esnaflarından olan Adem Karaca, gurbetçilerin gelmesiyle esnafın yüzünün az da olsa güldüğünü ifade ederek haber ekibimize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Pandemi sürecinde tüm sektörlerde olduğu gibi bizlerde etkilendik. Bu süreçte pastırma ve sucukçu esnafı resmen oturdular. Büyükşehirlere giriş-çıkış yasağından ve sokağa çıkma kısıtlamalarında satışlarımız neredeyse hiç olmadı. Bu süreçte sadece kargoyla satışlarımız oldu. Geçtiğimiz senelere göre satışlarımız oldukça geriledi. Son zamanlarda gurbetçi vatandaşların gelmesiyle ve kısıtlamaların sona ermesiyle birlikte satışlarımız hareketlendi. Gurbetçilerimizin gelmesiyle pastırmacı esnafının yüzü az da olsa gülmeye başladı. Ancak bu yeterli değildir. Kurbandan sonra vatandaşlar kendi evlerinde sucuk yapmaya başlayınca da bizim satışlar etkilendi. “



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”