KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI AÇILDI

ERÜ REKTÖR PROF.DR. ÇALIŞ: "ŞEHİTLERİMİZİN ANISINI İLELEBET YAŞATACAĞIZ”

‘15 TEMMUZ RUHU' SERGİSİ AÇILDI

DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER

BİRLİK GÜNÜNDE BİRLİKTEYİZ

15 TEMMUZ'UN 4. YILINDA MELİKGAZİLİLER MEYDANLARDAYDI

AGÜ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI

PROF. DR. SABUNCUOĞLU:“LİYAKAT, ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY”

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN ŞEHİTLİKLERE ZİYARET

DUA EDİP KABİR ZİYARETİ YAPTILAR

BÜYÜKKILIÇ, 15 TEMMUZ RUHUNU ANLATTI

15 TEMMUZ’UN MANEVİ DİNAMİKLERİ

BU VATANI KİMSE BÖLEMEZ

HER ZAMAN ŞEHİT AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ

KAYSERİ 15 TEMMUZ’U ANIYOR

15 TEMMUZ ŞEHİTLER CADDESİ AÇILDI

BÜYÜKŞEHİR’E DURMAK YOK

OSMAN KAVUNCU’DA HUMMALI ÇALIŞMA

KENTSEL DÖNÜŞÜM DAİRELERİ İHALE İLE SATILDI

MELİKGAZİ 38 DAİRE SATTI, BÜTÇEYE 9 MİLYON KATKI SAĞLANDI

KOCASİNAN’DA 15 TEMMUZ RUHU YAŞATILIYOR

ÇOLAKBAYRAKDAR: SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ

ŞEHİTLER İÇİN HATİM DUASI YAPILDI

TÜM DUALAR ŞEHİTLER İÇİN

TANER YILDIZ’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

MİLLETİMİZ BU GÜNÜ DESTANLAŞTIRMIŞTIR

ÇOPUROĞLU’NDAN 15 TEMMUZ MESAJI

15 TEMMUZ RUHU ÇANAKKALE RUHUDUR

BÜYÜKŞEHİR-TALAS EL ELE

BÜYÜKKILIÇ, YALÇIN İLE YOL ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

BÜYÜKKILIÇ, SANAYİCİNİN YANINDA

YATIRIMLAR AÇISINDAN CAZİBE MERKEZİ OLAN BİR BÖLGE

Anahtar Kelimeler: PASTIRMA KAYSERİ’

PASTIRMA KAYSERİ’NİN

Başkan Büyükkılıç, pastırma denilince Kayseri’den başka bir ilin akla gelemeyeceğini söyledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, zaman zaman pastırma, sucuk ya da mantıyla ilgili farklı illerin isminin telaffuz edilmesi üzerine yaptığı açıklamada bu üç lezzetin anavatanının Kayseri olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Pastırma denince akla Kayseri, Kayseri denince de pastırma gelir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, pastırma denince Kayseri’den başka bir ilin akla gelemeyeceğini ifade etti. “Pastırma Kayseri’de yenir” ifadelerini kullanan Başkan Büyükkılıç, “Pastırma Selçuklulardan bu yana Kayseri’de üretilir. Pastırma denilince başka il telaffuz edilmez. Kayseri, yüzyıllardır pastırma, sucuk ve mantıyla anılmıştır. Pastırma denince Kayseri, Kayseri denince pastırma akla gelir” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, pastırma, sucuk ve mantının önemli değerlerimiz olduğunu; ancak Kayseri mutfağının bu üç değerden ibaret olmadığını da dile getirerek, “Artık biz bu değerlerimizin dışındaki lezzetleri de ön plana çıkarmaya başladık” diye konuştu


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ