PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ'NDE TANSİYONU YÜKSEK GENEL KURUL

PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 68. Olağan Genel Kurulu tansiyonu yüksek ve bir atmosferde gerçekleştirildi.  Zaman zaman istenmeyen görüntüler yaşandığı genel kurulda başkanlık koltuğu için iki liste yarıştı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 68. Olağan Genel Kurulu, yoğun katılım ve salgın tedbirleri dolayısıyla Kadir Has Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Genel kurul öncesi yaklaşık 16 bin çiftçi, arama noktalarından geçerek köy ve mahallelerinin adının yazılı olduğu stantlarda kayıt yaptırdı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu mevcut başkanı ve Mavi Liste’nin başkan adayı  Hüseyin Akay, divan kurulu için önerilen iki listedeki isimleri okuyarak, oylamaya sundu.

Bakanlık temsilcileri, ellerini indirmemelerini istedikleri üyelerin oylarını uzun sürede sayabildi. Akay'ın sunduğu listenin divan kuruluna seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Başkan Akay, genel kurulda yaptığı konuşmada, Kayseri ve ilçelerinin yanı sıra Yozgat ve Sivas'tan da gelen kadın ve erkek çiftçileri selamladı.10 yıldır en demokratik, en seviyeli ve yüksek katılımlı genel kurulları yaptıklarını hatırlatıp, göreve geldiklerinde Kayseri Şeker Fabrikası'nın tepesinde kara bulutların dolaştığını, fabrikanın kapısına kilit vurulmak üzere olduğunu vurguladı.

Sözlerinin devamında Türk çiftçisi ekonomik refaha kavuşmadan ülkenin kalkınmasından söz edilemeyeceğini vurgulayan Akay, şunları kaydetti: "Bu kalkınmanın ilk şartı tarımı ve tarıma dayalı sanayiyi geliştirmektir. Şeker pancarı, katma değer oluşturma noktasında önde gelen bir üründür. On binlerce çiftçi bu ürünle ailesini geçindirmektedir. Biz, sizin emanetinize sahip çıkıyoruz, sizler de özveriyle sahiplendiğinizi gösterdiniz. Bundan sonra da bu anlayışı devam ettirmenizi bekliyoruz. Bu sayede bizim emeklerimiz zayi olmasın, sizin menfaatleriniz zedelenmesin. Günü birlik ihtiyaç ve istekleriniz yerine uzun vadeli çıkarlarınızı koruyun. Traktörünüze, evinize sahip çıktığınız gibi kooperatifinize ve fabrikanıza da sahip çıkın. Bu kuruluşları iş bilmezlerin, kötü niyetlilerin eline teslim etmeyin. Dün dedelerinize, babalarınıza bugün size hizmet veren bu kuruluşlar yarın çocuklarınıza, torunlarınıza hizmet versin. Haksızlık gitti, adalet geldi, şaklabanlık gitti, ciddiyet geldi, riyakarlık gitti, samimiyet geldi, savurganlık gitti, tasarruf geldi, iş bilmezlik gitti, beceri geldi."

Yeşil listenin başkan aday Erkan Öztürk ise 2017'de fabrikanın borcunun bittiğinin bildirildiğini ancak hiçbir yatırım yapılmadığını iddia ederken, gündem dışı konuştuğu gerekçesiyle, uyarıldıktan sonra güvenlik görevlilerince sahneden indirildi.

Konuşmak içi sahneye çıkan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu eski başkanı Vedat Ali Özışık da yönetime dair eleştirilerini sırlarken, konuşmasının içeriğine dair uyarıldı. Özışık’ın konuşması sırasında istenmeye görüntüler  oluştu.

Tansiyonu yüksek ve bir atmosferde gerçekleştirilen seçimli genel kurulda mavi ve yeşil liste taraftarları sözlü ve filli tartışmalarla ortamı gerdi. İki grubun karşılıklı su şişesi fırlatması üzerine polis ve güvenlik görevlileri grupları ayırdı.

Konuşmaların ardından çiftçiler kendileri için oluşturulan alanlarda oylarını kullanmaya başladı ve saat 17.00’ye kadar devam etti.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”