ÖZVATAN’IN YUFKA ÜRETİM TESİSİ İSTİHDAM DOSTU OLDU

ÖZVATAN’IN YUFKA ÜRETİM TESİSİ İSTİHDAM DOSTU OLDU

“TESİSİMİZDE SİPARİŞLERE YETİŞMEKTE ZORLANIYORUZ”

Özvatan’da istihdam sahaları oluşturarak ev ekonomisine katkı sağlanması için projelere imza atan Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, kadınlara yönelikte bir projeyi hayata geçirdi. ‘Yufka Üretim Tesisi’ kuran Başkan Demir, insanları doğduğu yerde doyurduklarını ifade etti.

Katkı maddesi kullanılmadan, doğal ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde Yufka Üretim Tesisi’nde yapılan yufkalar ile yerli halka istihdam sahası oluşturan Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, tesisin çalışan kadınlara gelir kapısı olduğunu söyledi.  Organik olarak üretimi yapılan tesiste siparişlere yetişmekte zorlandıklarını ifade eden Başkan Demir: “Her şey bir defa insanlarımızı mümkün olduğu kadar doğdukları yerde doyurabilmeyi ve istihdam sahaları kendi imkanlarımız dahilinde oluşturabilmeyi amaçladık. Yufka tesisimizde ürettiklerimiz gördüğünüz gevrek denilen kışlık yufkadır. Yufkalarımızı ilimize ve ilçelerimize sipariş usulü ile ulaştırıyoruz. Yufkamız tamamen organiktir. Katkı maddesi olmayan ve odun ateşinde pişiriliyor ve oklava ile açılıyor. Tamamen organik olması nedeniyle yufkamızla övünüyoruz. Siparişlere yetişmekte zorlanıyoruz ve inşallah gelecek yaz yufka istihdam tesisimizi büyütüp daha çok insanımızın istihdamına yönelik çalışmalarımız olacak” dedi.

Çeşitli tahıl ürünlerini öğütmek için kullanılan 17 adet un değirmenlerini tekrar faaliyete geçirerek doğal ve katkısız un elde etmek istediklerini belirten Başkan Demir; “Özvatan’da 17 tane değirmen var ve bizde bu değirmenleri faaliyete geçirerek doğal un elde etmek istiyoruz. Çünkü bizim yufka üretim tesisimiz var ve orada 15-25 arasında kadın istihdamı sağladık ve siparişlere yetişmekte zorlanıyoruz. Biraz önce ifade etmeye çalıştığım gibi hem orada istihdam sahaları oluşturarak insanlarımıza bir ekmek kapısı olsun hem de Özvatan’ın tanıtılması için böyle çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

“GÜNLÜK BİN İLE BİN 500 ARASINDA ÜRETİMİMİZ VAR”

Günlük siparişlerde taleplere yetişemediklerini ifade eden Başkan Demir, ek vardiyalar konularak açığı kapatmaya çalıştıklarını söyledi. Üretim kapasitesini artırarak ihtiyaçlara cevap vermek istediklerini söyleyerek; “Günlük siparişlerimizi aslında bir aydan sonraya sipariş günü verebiliyoruz ancak günlük üretimimize yetişemiyoruz ancak gece vardiyalarını oluşturabilirsek bunu bu şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Günlük bin ile bin 500 arasında üretimimiz var bunu 2500-3 bin’e çıkarabilirsek o zaman ancak ihtiyaçlara cevap verebiliriz diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÖZVATANLI KADINLAR TESİSTEN MEMNUN

Yufka Üretim Tesisi’nde istihdamı sağlanan kadınlar, tesisisin Özvatan’a kazandırılarak kendilerine bir iş kapısı olmasından memnun olduklarını ifade ettiler. Tesiste sosyal bir ortam içinde olduklarını söyleyen çalışanlar, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir’e nu tesis ile ev ekonomisine katkıda bulunmalarına fırsat verdiği için teşekkürlerini ilettiler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"