ÖZHASEKİ’DEN HIZLI TREN VE FİLİSTİN AÇIKLAMASI

ÖZHASEKİ’DEN HIZLI TREN VE FİLİSTİN AÇIKLAMASI

“TÜRKİYE VE CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’DAN BAŞKA KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR”

“PROJE TAMAM, YAPIMINA BAŞLANMASINI BEKLİYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri’ye ulaşması planlanan hızlı tren için son aşamaya gelindiğini açıkladı. Özhaseki, ‘Hızlı tren için uygulama projesi de tamam, yapımına başlanması için uygun zamanı bekliyoruz’ derken diğer yandan Filistin halkına büyük bir zulüm yapıldığını belirterek, “Bu hepimiz için bir iç yarası. Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan başka kimseden ses çıkmıyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de yayın yapan televizyonların ortak gerçekleştirdiği canlı yayına konuk oldu.

Türkiye ve Kayseri gündemini değerlendiren Özhaseki, önemli açıklamalarda bulundu. KAY Grup Genel Yayın Yönetmeni Sami Dayangaç’ın Kayseri’ye de ulaşması beklenen hızlı trenin son durumu sordu. Hızlı tren son aşamaya gelindiğini açıklayan Mehmet Özhaseki, şöyle dedi:  “Hızlı tren için projler bitti. Uygulama projesi de bitti. Kredi görüşmeleri yapılıyor. Hazineye yazılan yazıları da biliyorum. Şimdiki ekonomik koşullardan dolayı başlayalım, denilemiyor. Hızlı tren konusunda sorun yok. Allah izin verirse, çok kısa sürede ekonmik açmak giderilir. Kayseri’nin hızlı tren çalışmaları da başlar. Erzican’a giden hattı kullanacağımız için yarısı yapılmış sayılır. Yozgat çekerek tarafından bir kulp yapılarak Kayseri’ye gelecek. Bu da 170-180 km’lik bir mesefadir. Her halukarda Milyon Dolar’ı aşan bir para var. Bunun yap, işlet, devret modeli ile yapılması için de bir arayış var. Bu model için benimde epeyce girişimim oldu. Hızlı tren için girişimlerimiz devam ediyor. Bunu da Kayserimize kazandıracağız.”

Özhaseki ayrıca yaşanan Filistin’deki olaylarla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsrail’in Kudüs’e yapmış olduğu saldırılar hakkında konuşan Özhaseki, “Ramazan’ın sonuna yaklaşmış olduğumuz şu günlerde Filistin halkına, Mescid-i Aksa çevresindeki Müslüman halkına büyük bir zulüm var. Bu hepimiz için bir iç yarası. Bu zulüm yıllardır sürüyor. Daha önce Osmanlı toprakları olduğu dönemlerde orada huzur ve barış olmuş. Bütün semavi dinleri orada rahatça yaşamışlar. Osmanlı’nın zayıfladığı dönemde de orada Yahudilerin önce işgali sonra alan genişletmeleri şimdi de Kudüs’ü başkent yapma gibi bir hayalleri var. Onlar zulümde, kötülükte sınır tanımıyorlar. Sırtlarını yasladıkları ABD, lobiler var. Ama şöyle bir söz vardır: “Zulüm ile abad olunmaz”. Dikkat edin Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan başka kimseden ses çıkmıyor. İnşallah Rabbim oradaki zulmü bir an önce dindirir. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Arap ülkeleri ve modern dünya gözlerini kapasa da Kudüs, kaderine terk edilmeyecektir.”

Özhaseki, Çin’in Doğu Türkistan zulmü hakkında, “Orada da çok büyük zulümler yapılıyor. Biz dünya her yerine yetişmeye çalışıyoruz. Hepsine ses soluk oluyoruz. Nerede bir zulüm varsa karşısında olmak, mazlumların yanında olmak durumundayız” dedi.

Haber: Mustafa Gürbüz-Şevket Tekin



Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı