ÖZHASEKİ`DEN BİRLİKTELİK VURGUSU

ÖZHASEKİ`DEN BİRLİKTELİK VURGUSU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri`deki gıda toptancıları ile Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi`nde yapılan sitede bir araya geldi.

Kayseri Ticaret ve Sanayi Merkezi Gıdacılar Kooperatifi adı verilen sitede binden fazla insanın çalıştığını öğrenen Başkan Özhaseki, dünyada hızlı bir değişimin olduğunu belirterek, herkesin kendi konumunu gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti ve birlikteliklerle daha büyük işletmeler olabileceğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi ve Ticaret Merkezi Gıdacılar Kooperatifi`nin konuğu oldu. Kooperatif Başkanı Erol Sırıklı, Başkan Özhaseki`ye 2009 yılında yapmış oldukları ziyareti hatırlatarak o gün verilen desteği unutmadıklarını söyledi. Sırıklı, sözlerini şöyle sürdürdü: "2009 yılında sizleri ziyaret ederek büyük bir site ve ticaret merkezi kurmak istediğimizi belirttiğimizde söyledikleriniz kulaklarımdan gitmiyor. Bize, `artık küçük işletmelerin büyümesi gerekiyor. Büyük sermayelerin bu pastadan payı gittikçe artacak. Herkes şimdiden pozisyonunu alsın. Güçleri sermayeleri birleştirerek daha büyük yatırımlarla ayakta kalsın. Her konuda sizi desteklemeye hazırım demiş ve bizi yüreklendirmiştiniz. Burada 125 bin metrekare büyüklükte, 100 bin metrekare kapalı alanda 22 ortağımız var. 1000`e yakın eleman istihdam ediliyor. 56 firmanın temsilciliğini yapıyoruz burada. Temsilcisi olduğumuz bayiler turlar düzenleyerek buraya diğer illerden bayileri getiriyorlar ve örnek bayi olarak gösteriyorlar" dedi.
Kooperatif üyelerinden Yaşar Kaşıkçı da söz alarak Büyükşehir Belediyesi`nin yatırımları nedeniyle Başkan Özhaseki`ye teşekkür etti. Kayseri`nin kısa sürede büyük hizmetler aldığını anlatan Kaşıkçı, "Yıllar önce, burada stadyum olacak, ülkeler gelecek, uluslararası yarışmalar olacak deseler inanmazdık. Şimdi Erciyes`e suni kar yağdırılıyor. Çok önemli hizmetler bunlar. Allah gücünüzü artırsın" diye konuştu.
"PASTAYI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Başkan Mehmet Özhaseki de, dünyada hızlı bir değişimin yaşandığını ve herkesin kendi konumunu her an gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. Yapılan sitenin birtakım küçük ihtiyaçlarının giderilebileceğini; ama asıl konunun ulaşım olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "Asıl yapacağımız burayı Talas`a bağlayacak yol. İstimlaka başladık. Trilyonlarca lira para verdik. Yol üzerindeki viyadüğün projesini de hazırladık. Viyadüğü Karayolları yapacak. Projeyi teslim ettik. Yolun bu bağlantısını önümüzdeki baharla birlikte başlatabilirsek 7-8 kilometrede burayı Talas`a bağlayacağımız bir yol yapılacak" dedi.
Amaçlarının şehirdeki ticaret pastasını büyütmek olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, ticaret pastasının büyümesiyle insanların evlerine götürdükleri nafakanın da büyüyeceğini belirtti ve bu pastayı büyütmek için Erciyes`te bir turizm patlaması yapmaya çalıştıklarını söyledi. Özhaseki konuşmasında birliktelik vurgusu da yaparak birlikteliklerin devasa birleşmeleri beraberinde getirdiğini kaydetti.



Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu