ÖZHASEKİ KONGREYİ DEĞERLENDİRDİ

ÖZHASEKİ KONGREYİ DEĞERLENDİRDİ

“MKYK LİSTESİ TOPLUMUN HER KESİMİNDEN İSİMLERDEN OLUŞTU”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’yle ilgili yaptığı değerlendirmede “Merkez Karar Yönetim Kurulu listesinin kişi sayısının da artmasıyla toplumun her kesimini temsil edebilecek nitelikte sevilen kişilerden oluşturulması amaçlandı” ifadelerini kullandı.

Yeni MKYK listesinde kişi sayısının da artmasıyla toplumun her kesimini temsil edebilecek nitelikte sevilen kişilerin olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki “ Bir taraftan listede sayı arttı ve daha geniş bir kesimin buraya girmesi olması sağlandı. Bir taraftan da Sayın Cumhurbaşkanımızın MKYK’ya alacağı isimleri Anadolu’nun dört bir tarafından, toplumun her kesimini temsil edebilecek nitelikteki sevilen, sayılan, etrafında kitlelerin oluştuğu insanlardan oluşturmayı amaçladı.”değerlendirmesinde bulundu.

MYK’nın ise Ankara’da bulunabilecek kişilerden oluşturulacağı hususunda fikir belirten Özhaseki, “MYK’nın Ankara’da bulunan, Ankara temelli kişilerden oluşacağını tahmin ediyorum. Çünkü her gün gidip Genel Merkez’de çalışmak icap ediyor. Bu anlamda Ankara bağımlılığı gerekiyor, onlardan oluşturması konusunda bir iradesinin olduğunu ben biliyordum.” ifadesini kullandı.

AK Parti’nin gençlerle, tecrübeli isimleri harmanlamaya özen gösterdiğinin de altını çizen Özhaseki, “Bir taraftan AK Parti gençlere müthiş bir yer açarken bir taraftan da tecrübelileri iş başında tutarak onları harmanlayan bir yapıyı devam ettiriyor. Ben en son MYK’da görev alan birisi olarak baktığım zaman 6 tane gençlik kollarından gelen arkadaşımız vardı. MYK nihayetinde 15 kişi. Ama 6 kişi gençlik kollarından gelmişti. Ne kadar güzel. Bir taraftan aşağıdan insanlar yetişiyor, bir taraftan da tecrübeli ağabeyleri ile birlikte harmanlamayla devam ediyor. Doğrusu bugün burada bunun bir tezahürünü görmüş olduk.” diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki sözlerinin sonunda İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmesine yönelik tepkileri nasıl değerlendirdiği sorusuna ise “Bu sözleşmenin 80. Maddesi Avrupa Konseyi’ne bir bildirimle çıkabileceğimizi söylüyor. Yani meclise getirip kanun olarak getirdiğimiz bir maddeyi iptal etmiyoruz ki… Şimdiye kadar Anayasa’nın, Medeni Kanun’un, Ceza Kanunu’nun ya da benzer şekilde kadını, çocuğu koruyan kanunları kaldırmıyoruz ki, onların hepsi duruyor. Bu bildirim konusunda eskiden Bakanlar Kurulu yetkiliydi, şimdi Cumhurbaşkanı yetkili. Yürütme olarak tarif ediliyor, Cumhurbaşkanlığı makamı. İşin gerçek yönü bu. AK Parti iktidarlarımız boyunca kadına dair her alanda bütüncül, kapsayıcı politikalar oluşturulmuş, çeşitli stratejiler-eylem planları hazırlanmış, birincil-ikincil yasal düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Bundan sonra da yeni ve kendi değerlerimize, yaşam tarzımıza uygun yeni bir sözleşmeyle kadına yönelik şiddetin karşısında olmaya devam devam edeceğiz ve ciddi yaptırımlarla bunun önüne geçmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı