ÖZHASEKİ, KAYSERİLİ BİR AİLE İLE BİRLİKTE MANDALİNA TOPLADI

ÖZHASEKİ, KAYSERİLİ BİR AİLE İLE BİRLİKTE MANDALİNA TOPLADI

ÖZHASEKİ AİLENİN TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Kayserili bir ailenin evinde saksıda yetiştirdiği mandalinaları birlikte toplama talebini geri çevirmedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, evlerinde saksıda yetiştirdikleri mandalinaları birlikte toplama talebi üzerine Ekrem-Zeynep Deveci çiftiyle birlikte mandalina topladı.

“Yöneticinin en büyük mutluluğu, emek verdiği yerde insanların kendisini sevdiğini görmek”

Davetleri üzerine aileyi ziyaret eden Özhaseki, yaşadığı ve hizmet ettiği bir şehirde bir ailenin güzel muhabbetinin, dualarının ve iyi dileklerinin kendisi için önemli olduğunu söyledi. Özhaseki "Belki de yöneticinin en büyük mutluluğu, emek verdiği yerde insanların kendisini sevdiğini görmek. İnsanların ilgi duyduğunu görmek, dualarında olmak. Bunu birkaç günlük hastane sürecinde de (koronavirüs tedavisi) gördüm. Allah razı olsun, binlerce insanın duası vardı. Güzel dilekleri vardı, temennileri vardı. Bunlardan dolayı da gerçekten yıllarca emek verdiğim Kayseri'mize, bu güzel şehrin insanlarına hele ki emek vermişim, hele ki bütün gençliğim, neredeyse bütün ömrüm hizmetle geçti diye şükrettim, dualar ettim.” ifadelerini kullandı.

Zeynep Deveci ise yurt dışında yaşayan torunları için balkon ve mutfakta 3 yıldır saksılar içinde mandalina yetiştirdiğini ancak Covid-19 nedeniyle onların gelip, meyvelerden yiyemediklerini söyledi.

“O, çocukluğumdan beri saygı duyduğum bir insandır”

Özhaseki'yi çok sevdiğini belirten Zeynep Deveci, "Benimle dalga geçiriyorlardı ‘Özhaseki gelip burdan mandalina mı yiyecek’ diyorlardı ama geldi. Allah razı olsun. Gelmesini çok istedim. O, çocukluğumdan beri saygı duyduğum bir insandır. Ailemizden biri gibi geliyor. İnşallah geleceğin de lideridir." dedi.

Özhaseki, kendisinin eve geleceğine inanmayan Deveci ailesinin Hollanda'da yaşayan oğlu ile de telefonla görüştü.

Özhaseki ve Ekrem-Zeynep Deveci çifti hep beraber saksıda yetiştirilen mandalinaları topladı.

Ayrıca Özhaseki, koronavirüs tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı, herkesi salgından korunma konusunda dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti.

“Bu hastalık süreci zor bir süreç, kolay değil”

Özhaseki, “Bu hastalık süreci zor bir süreç, kolay değil. Tüm dünya hastalığı yeni tanımaya çalışıyor. Bilim adamlarımız, doktorlarımız, sağlıkçılar bu işi daha iyi anlamaya çalışıyorlar. Sonra da ellerinden ne gelirse yapıyorlar. Bu süreçte bir hafta kadar da hastanede kaldım. Haliyle tercihimiz Şehir Hastanesi. Allah devletimize zeval vermesin. O doktorlarımızdan, hemşirelerimizden, bütün sağlıkçılarımızdan Allah razı olsun, orada bütün hastalarımıza gözleri gibi bakıyorlar.” dedi.

Özhaseki, koronavirüs tedavisi için hastanede kaldığı süre içerisinde yüzlerce doktor, binlerce sağlıkçının gece gündüz demeden insanlara nasıl hizmet ettiklerini gördüğünü söyledi.

“Kimde, nasıl bir hasar bırakacağını kimse bilmiyor"

Özhaseki, bir gazetecinin, Covid-19 hastalığını atlatmış biri olarak, hala bu hastalığa inanmayan ve aşı karşıtı kesimin bulunduğunu nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Aşı karşıtlığı olur mu? İnsanlar neden böyle garipleşirler, niye böyle tuhaf bir fikir peşinde koşarlar, anlamakta güçlük çekiyorum." karşılığını verdi.

Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana bir şey olmaz gibi geziyorsunuz, dirisiniz, sağlamsınız ama bir gün bakıyorsunuz ki boğaz yanmaya başlıyor, ağrılar başlıyor, öksürük başlıyor, o zaman telaşa kapılıp koşuyorsunuz. Pozitifsiniz diyorlar. Sonra kendine has semptomları var, onlar sırayla başlıyor. Sırt ağrıları, baş ağrıları, öksürük... Çok şükür ben ağır şekilde atlatanlardan değildim ama bunu çok ağır atlatanlar var. Entübe olan vatandaşımız var. Entübe hastaların vaziyeti görülecek gibi değil. Entübe olanlar dayanamadığı için o acıya, boğazdan hortum ta ciğere kadar sallanıyor. Aklı başına geldiğinde onları çekip atmak istiyor, bundan dolayı da uyutuyorlar. Hiçbir şeyden haberi yok vaziyette, doktorlar ciğerlerini beslemeye devam ediyor. Bunlar peki hasta insanlar mı, yaşlı insanlar mı, tansiyonu, veya şekeri olup da veya nefes darlığı olup da böyle bir sıkıntısı olan insanlar mı? Hayır. Hiç alakası yok. Çok sağlam, sağlıklı insanlar. İşin garip tarafı kimde, nasıl bir hasar bırakacağını kimse bilmiyor."

“Maskesiz hiçbir yere de çıkmadım ama aile içerisindeki bir yemekte oldu”

Bu işin şakası olmadığına dikkat çeken Özhaseki, "Ben maskeye çok uydum, riayet ettim, maskesiz hiçbir yere de çıkmadım. Çalışmalarımı da öyle yaptım ama aile içerisindeki bir yemekte oldu. Hep de zaten ailede bir şey olmaz deriz ya ama işin garip tarafı aile birbirine bulaştırıyor. Böyle bir süreci de yaşadık. Allah tüm hastalarımıza şifa versin." dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"