ÖZHASEKİ: “İYİ PARTİ’NİN KENDİ İÇİN DE ÇIKMAZLARI VAR”

ÖZHASEKİ: “İYİ PARTİ’NİN KENDİ İÇİN DE ÇIKMAZLARI VAR”

HDP İLE BİR ARAYA GELİP MİLLİYETÇİLİK YAPAMAZSINIZ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Av. Mehmet Özhaseki, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı İsrail Başkanı Netanyahu benzetmesine sert tepki göstererek “İyi Parti’nin kendi için de çıkmazları var. Bir türlü bekledikleri oy oranına ulaşamadılar. HDP ile bir araya gelip milliyetçilik yapamazsınız“ değerlendirmesinde bulundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı İsrail Başkanı Netanyahu benzetmesine sert tepki göstererek şunları kaydetti. “Meral Hanım ne yazık ki haddi aşan hiçbir şekilde Türkiye’de yaşayan parti ilderlerimize yakışmayacak bir üslup içerisin de Cumhurbaşkanımıza hakaret etti. Kötü söz sahibine ait tabii keşke bunları söylemeseydi diyoruz. Ancak bunu söylerken ben bir siyasi gaf yaptığı veyahut da pot kırdığı için bunları söylediği kanaatinde değilim. İyi Partinin açmazları var. İyi Parti bir türlü düşündüğü oy oranına yaklaşamıyor. Zaten bir takım oyunlarla milletvekili kiralamalarla vs. meclise girdikten sonra da aşırı sözler söyleyerek güya muhalefeti kendi üzerin de toplamaya çalışıyor. Bütün yaptığı numara bundan ibaret ve cevap veremedikleri en önemli konu da bir ittifak içerisinde ciddi şekilde yer alıyor. Fakat yerel seçimler geliyor. Belediyesi yok. Nasıl oluyorsa kandırıyorlar. CHP almış bütün belediyeleri arkasından bütün millet dönüp diyor ki kardeşim siz milliyetçi değil misiniz? Nasıl oluyor da HDP ile bir araya gelirsiniz. Onlarla aynı çuvalda ne işiniz var sizin. HDP dediğimiz nesne birinci sorum şu tüm Türkiye lütfen buna cevap versin. PKK’nin siyasi uzantısı değil mi? PKK dediğimiz katil bir örgüt Türkiye’nin Güney sınırlarına bir terör devleti kurmak için eline silah almış yavrularımızın katili şerefsizler değil mi? Evet Nihayetin de siz bunlarla nasıl olur da ayni ittifak içerisinde yer alırsınız. Bunlarla nasıl olur da siz yol alırsınız. Bunlarla nasıl olur siz Anayasa görüşmeleri yaparsınız. Bütün millet bunu soruyor. Bu sorulardan kurtulmak için bir başka gündem oluşturabilmek amacıyla ne yazık ki yine üzülerek söylüyorum. Müslümanların kanını içen bir vahşi ile onların hakkını savunmaya çalışan mazlumların lideri olan bir siyasi lideri aynı torba da Meral Hanım ne yazık ki sunabiliyor. Bu vicdan meselesidir.

Şimdiye kadar Cumhurbaşkanım dışında mazlumların hakkını her platform da savunan bir başka lider çıktı mı duydunuz mu ? İsrail Cumhurbaşkanına siz öldürmeyi iyi bilirsiniz diyen Cumhurbaşkanımız değil miydi? Devletlerin liderlerine Dünya beş ten büyüktür diyen Sayın Cumhurbaşkanım değil miydi? Arakan’daki gariplerin haklarını savunan hatta oraya yardım gönderen Cumhurbaşkanımız değil miydi? Suriye’de kan akıyor. İnsanlar dağlarda perişan onların haklarını savuna Cumhurbaşkanımız değil mi? Hangi vicdanla bunları söylersiniz ki. Bunu söyledikleri zaman da Meral Hanım çok rahatsız oluyor. “

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki sözlerinin devamında ülkemizin ekonomik göstergelerine dair de değerlendirmede bulunup Türkiye’nin sıkıntılı süreci büyüme kaydederek tamamlayan nadir ülkelerden bir i olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu. “Bu pandemi dönemi tüm dünyada büyük bir sıkıntıya yol açtı. Piyasalarda daralmaya yol açtı. Bütün ülkeler gerilediler, kalkınma hızlarında gerideler.Ama Türkiye 1.8 ile, son çeyrekte de 5.9 ile büyüyen ülkeler arasında yer aldı. Bu nasıl oldu, Türkiye üretmeye, ihracaata devam ediyor.

Organize sanayilerinde elektrik sarfiyatına bakarsanız görürsünüz bunu zaten ve Türkiye büyüyor. Şu an içerisinde bulunduğumuz yer mobilyacılar sitesi, yüzlerce mobilyacı arkadaşımız var burada showroomlarda var. Türkiye´nin merkezi olma yolunda da Kumsmall´da çok güzel işler yapılıyor.

Evet sıkıntılar var malzeme bulmak noktasında, fiyat noktasında fakat bu tür işler nihayetinde hükümetlerin takip edip çözümleyeceği işler. Türkiye´de piyasalarda hizmet sektörüne ait kafe, restoran vs gibi otel işi yapan arkadaşlarda, küçük esnaf arkadaşlarımızda bir takım sıkıntılar var. Evet onların hepsini biliyoruz, tartışıyoruz da zaten ve o konularda durmadan adımlar atılıyor. Bakın 17 günlük bu kapanma sürecinde küçük esnaf iş yapamıyor ama bazı markalarda, Türkiye çapında şubeleri olan markalarda esnafın sattığını satıyorlar diye bir ihbar geldi. Bunun üzerine ciddi tartışmalar oldu ve onlardaki o satışlar bile yasaklandı. Niye, o ihtiyaç orda dursun açılma başladığı zaman gidip esnaftan millet alsın diye. Ve şimdi de 1 milyon 350 bin esnaf arkadaşımıza ya 5 bin lira, ya da 3 bin lira gibi meccanen yardımlar çıktı hükümetten.

Ama bunlar bile ciddi bir adımdır. Doğrusu bu konuda esnafımızı biraz rahatlatacaktır inşallah. Biz ileride çok daha iyi günler geleceğine inanıyoruz. Bu süreç evet 1,5 senedir sürüyor, önce sağlık bakın burada çok başarılıyız. Dünyada en başarılı üç tane sağlık konusunda ülke gösterin deseler herhalde içerisinden birisi Türkiye´dir.”



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı