ÖZHASEKİ: DİNLEYEN HESABINI VERİR

ÖZHASEKİ: DİNLEYEN HESABINI VERİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Kayseri’de yayın yapan televizyonların ortak yayınına konuk oldu. Başkan Özhaseki, Başbakan Davutoğlu’nun Kayseri ziyaretinde başkanlık makamında basına kapalı gerçekleştirilen 2 saatlik brifing hakk

Başkan Özhaseki paralelle mücadele konusunda mealen “Başbakanı ,Genelkurmay Başkanını , Bakanları dinleyenler hesabını verir. Devlet kendi içinde otorite kabul etmez. Kayseri de cemaate yakın isimler yerel seçimlerde %5 gibi oranda Mhp ye oy verdiler. Bazı cemaat mensuplarının batıda Chp Doğuda Hdp ye destek vermesi kabul edilemez. Ancak burada bildiğimiz bazı isimler var. Bunlar iyi niyetle yardım ediyorlar. Bu süreçte yardım edenler ile farklı bağlantılar içinde olanların iyi ayırt edilmesi lazım” dedi.

Ak Parti eski il başkanı Ömer Dengiz’in “Konjonktür kurbanı” olduğunu söyleyen Özhaseki “Hüseyin Cahit Özden genç bir ekip kurdu. Aday olmak isterse bizde destek oluruz” dedi. Başkan Özhaseki 2015 de yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olup olmayacağı yolundaki soruya ise “siz bunu sormaktan, bende cevaplamaktan usandım. Öyle bir niyetimiz yok biz ”hiç ölmeyecek gibi” şehir için çalışacağız ancak şartlar ne getirir bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

Hava ikmal Merkezinin tamamen taşınması noktasında epeyce bir mesafe kat ettiklerini söyleyen Başkan Özhaseki “Sarıoğlan Yeşilhisar arası banliyö hattının yeni tren yolundan sağlanması” kanaatında olduğunu belirterek “Sahabiye projesine önümüzdeki yıl start veriyoruz. Burada 4500 ev 1103 dükkan var. 25 kütle konulacak. Bunun bir kısmı konut, bir kısmı finans merkezi olacak. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Camii Kebir’deki konfeksiyoncuları yeni terminal civarına taşıyacaklarını belirten Özhaseki , şehir içi trafiği rahatlatacak adımları atmaya başladıklarını kaydetti. Özhaseki %51 hissesi Büyükşehir Belediyesine ait olan KCETAS ı satmayı düşündüklerini belirterek “şeffaf bir ihale yapacağız ve buradan alacağımız parayı Kayseri’ye hizmete-yatırıma harcıyacağız.” cümlelerini kullandı.

Başkanlık makamında Medya Net Genel Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Hamurcu, KAYGRUP Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya, TV1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur ve Kanal 38 Genel Müdürü Deniz Çağan’ın sorularını yanıtladı.

Özhaseki, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kayseri ziyareti sırasında Talas raylı sistem ve hal kompleksinin açılışlarını gerçekleştirdiğini belirtti. Özhaseki, Başbakan Davutoğlu ile başkanlık makamında basına kapalı bölümde Kayseri’ye yapılması düşünülen hızlı tren VE hava ikmal projeleriyle ilgili brifing verdiğini hatırlattı.Özhaseki şöyle konuştu:

“Tüm Türkiye’de şimdi Kayseri modeli belediyeciliği konuşuluyor,Başbakanımıza 10 başlıkta neler yapılması gerektiğini anlattık;birinci isteğim benim Sayın Başbakan’dan Hava İkmal Fabrikası’nı taşıyacağız.Eskiden sadece hava ikmal boşluğunu park yapalım fikri varken askeri cihetten gelen teklifler fabrikanın da Fasbat civarına taşınması şeklinde. İki fabrikanın yan yana olması faydalı. İş hacmini geliştireceği bahsiyle konusuna sıcak baktık o zaman Fasbat tesislerinin arkasında, Erkilet’e doğru boş tarlalar genellikle 1,5 milyon metrekarelik arazinin istimlakı gerekiyor.

Sayın Başbakanımızdan benim ricam iki teklifim var; bu 1,5 milyon metrekarelik alanı istimlak edin bende fabrikayı taşıyım. 2 milyon metrekarede orda yeşil alan yapacağım. 650- 700 dönüm fabrikanın taşınması gerekiyor, onun taşınması işini ben üstleniyorum ama fabrikaların taşınması gerekiyor. Uçak üretiminden artık çok uzak kalmış tesisler gibi görünüyor.

Başbakanımıza bu teklif çok hoşuna gitti. Daha önce bu konuyu 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’le A400 uçak teslim töreninde bu konu enine boyuna görüşüldü. O zamanki yetkililer bu işin ısrarla yapılmasını istemişlerdi.

Üçüncüsü kayseri hızlı tren hattı. Ankara kayseri hızlı tren hattı.Doğrusu hızlı tren hangi şehre bağlanırsa o şehirde bir canlanma oluyor.Bu hattın Nevşehir üzerinden gelmesi de söz konusu, Antalya hattından da.Burada bizim ısrarla istediğimiz Kayseri-Ankara hattının bağlanması.Sayın Başbakanımız Kayseri ziyaretinde bunu söyledi,özellikle ‘’2015 de temelini atar hızla başlarız’’ dedi.

Bir başka konu Banliyo hattıydı. Banliyo hatlarında imzaları attık.Yeşilhisar, İncesu, Kayseri, Gömeç, Sarıoğlan hattı. Şu anda kesin olan bu hat üzerinde 130 km ‘lik banliyo hattını Devlet Demir Yolları’yla ortak kullanacağımız Mart ayına kadar söz verdiler İncesu Gömeç hattını çalıştırmaya başlıyoruz”

KAYGRUP Genel yayın Yönetmeni Veli Altınkaya’nın 2015 genel seçimlerde aday olacak mısınız sorusuna Başkan Özhaseki, “Siz bu soruyu sormaktan bende cevap vermekten yoruldum, her seçim öncesinde sonrasında Ankara’ya gidecek misiniz diye sorulduğunda,valla gidecek gibi bir halim gözükmüyor, gördüğünüz gibi projelere başladık” diye konuştu Özhaseki şöyle devam etti:

“Teşbihte hata olmaz, yarın ölecekmiş gibi ahirete, hiç ölmeyecek gibi dünyaya çalış diye bir söz var. Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışıyoruz. Millet bunun için yetki verdi hava ikmal projesi bir adamın ömrüne yetebilecek en önemli en onurlu projelerden birisi. Sahabiye, Sanayi ve ilçelerdeki programlar aynı şekilde önemli işler.Hiç uzun vadeli hesaplarım olmadı, ben şu olacağım diye yola da çıkmadım, rahmetli babamdan ben Melikgazi Belediye Başkanlığı yapıyım herkes benden bu işi yapmamı istiyor demiştim. Ama şartlar öyle getiriyor ki sizin şahsi olarak karar vermenizden iş çıkıyor,özelinizden bir şey kalmıyor.Ben bunu hep ifade ettim bu konu başkalarına garip gelebilir, benim işim iki kişiyle istişare birde olsa olsa istihare ben inandığı gibi yaşayan bir adamım, çok net ve o yaşadıklarımı kendim biliyorum aynı şekilde devam ediyorum. Önümüzdeki günlerde ben yine buradan hiç ayrılmayacak gibi 5 sene sonra bu işi bırakıp helalleşip vatandaşla ayrılacak gibi çalışmaya devam ediyorum ama şartlar ne getirir yarın ne olur benim sözüne itimat ettiğim insanlar Başbakan, Cumhurbaşkanı ne der nasıl bir hadise gelişir hakikaten bilemiyorum.’’

Başkan Özhaseki, MEDYANET genel yayın yönetmeni Ömer Faruk Hamurcu’nun Cumhurbaşkanımızın “Kayseri özelinde de, Kayseri de Paralel Yapı’yla tam mücadele edilmiyor” şeklinde bir ifadesi olduğu söyleniyor sorusuna şu cevabı verdi:

“Doğru değil, belki Ankara da mücadele sert devam ediyor,bu dinleme işini kimler yapıyorsa, Ankara da bunlar kimin evine dinleme cihazı koyuyorlar. Başbakanı,Genelkurmay Başkanı’nı dinleyenler,orda tezgah kuranlar, orda MİT tırını çevirenler, orda savcı ayarlayanlar,orda eğer o bağlantı Kayseri’de devamı var şeklinde gözüküyorsa buradaki arkadaşlarımızın yaptığı yardım toplamak, öğrenci okutmak, devlet belki de bilinçli olarak tercihinde birbirinden şöyle bir ikili yapıyı ayırıyor. ‘’Bir kötü işi yapanlardan hesap soracağım’’ diyor polisler. Çağrılıyor kimse ona bir şey diyemez ki kardeşim senin işin mi? Cumhurbaşkanı’nı dinlemek, Başbakan’ı, Genelkurmay Başkanı’nı dinlemek, dinlediysen hesabını vereceksin bunun. Milletvekillerinin yatak odasına kadar böcek koymak senin işin mi? Yaptıysan eğer hesabını vereceksin, sen eğer MİT tırını çevirip Türkiye IŞID’e yardım ediyor gibi şikayet ediyorsan, bunun sertçe hesabı sorulur, devlet bunu yapıyor. Anadolu’nun bütün illerinde çok sertçe sivillerin üzerine varmıyor. Kayseri’de bildiğimiz insanlar öğrenci okutalım derdindeler. Onlara da süre veriliyor, bakın yukarda yapı farklı cemaatin saf hali başka, ama yukarda ki davranış biçimi farklı. Herkes kendine gelsin isteniyor doğrusu. Yapılan mücadelede Kayseri tüm Anadolu’daki 80 vilayetten farklı değil. Bazen abartılı olarak Kayseri’yle ilgili bir takım şeyler söylüyorlar. Fakat benim bildiğim gerçeklik tarafı yok. Anadolu da bu mücadelenin sertçe verilmesi doğru olmaz, biraz iyilikle geçmesinde fayda var elbette ki. Devlet hiçbir şekilde kendisine rakip tanımaz, kendi dışında otorite kabul etmez.”

Özhaseki, “Şöyle bir hareketin cemaate yakışmadığını da her zaman söyledim.Ankara ve İstanbul’da CHP’yi desteklemek, Kayseri gibi bir ilde MHP’yi desteklemek, Güneydoğu’ya gidip PKK ile eş olan HADEP’i desteklemek, hiçbir cemaat mensubunun içine sinmemiştir.Bunu çok net söylüyorum, bu içe sinecek bir hareket değil, ama ağabeylik sistemi biraz boyun bükme ağabeylerimiz iyi bilir tavır herhalde. İlerde çok sorgulanması gereken bir tavır dır, ama cemaatin iç meselesi olduğu için çokta sorgulamak istemiyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki, bu konunun Kayseri’de epeyce etkisi olduğunu söyledi. Özhaseki, cemaatin tavrının son yerel seçimlerde partisinin ve kendisinin oyunu % 5 civarında etkilediğini belirterek “Bu zaten Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yansıdı” diye konuştu.

Başkan Özhaseki, Sahabiye Proje’si hakkında bilgiler vererek; önceliğimiz Sahabiye Proje’si sene başından itibaren oranın vatandaşlarıyla tek tek temas halinde olacağız, 4500 adet ev var orda, herkesle anlaşmak için masaya oturacağız, 1103 tanede dükkan bulunmakta, orda herkese metrekaresi kadar ev vermek istiyoruz dedi.

Başkan Özhaseki “Epeyce bir yatırım saydınız. Bunlar için KCETAŞ’ı satmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir soruyu da cevaplandırdı. Özhaseki ; “Düşünüyoruz, bundan 10 yıl önce elektrik şirketiyle alakalı sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıların hepsi şuan bitti şirket açığa çıktı. Şu anda güneş kolektörleriyle alakalı danışmanlık yapıyor. Şirket Türkiye’ deki dağıtım şirketleri içinde bilinen ayna gibi ortada olan yönetim kabiliyetiyle, iç dinamikleriyle, önde bir şirket olduğunu ispatladı. Kayıp-kaçak oranın düşük olması Türkiye açısından başka firmaların buraya ilgisini arttırdı, burayı satmayı düşünüyoruz, sattığımız zaman elimize geçen meblağ ile Sahabiye ve Hava İkmal Proje’sinde kullanmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Başkan Mehmet Özhaseki, AK Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz’in istifasını da değerlendirerek; “Yaklaşık siyasi yaşamım 20 yıla yaklaştı, burada benim tavrım öneml,i ben şöyle bir tavır içindeyim; zamanın adamı olmayacağım, güçlünün adamı da olmayacağım, inancımın adamı olacağım, neye inanıyorsam onu söyleyeceğim, yüzüne söylemediğim bir şeyi de arkasından söylemeyeceğim, bunu her dönemde gösterdim” dedi. Özhaseki şöyle devam etti:

“İl başkanı arkadaşlarımız görev alırken istişare heyeti içinde oldum,hiç hizipçilik yapmadım, hiçbir kimsenin altını oymadım, hiçbir parti il ilçe teşkilatı içerisinde adam koyacağım diye derdim olmadı. İl teşkilatları kurulurken adam vermediğimiz gibi daha sonraki görevlerde de kim görevdeyse de destek olmuşuzdur, yeminle söylüyorum hiç kimsenin adamı değilim, ben inancımın adamıyım ve öyle öleceğim. Ömer Bey için söz konusu olunduğunda alınmasını istemediğimi genel merkeze söyledim, yanlış yapılır dedim, başarılı bir arkadaş, özetle söylemek lazım Ömer konjonktüre kurban gitti, çok başarılı, çalışkan, düzgün, asla ve asla siyaseti menfaatine kullanmayacak bir arkadaş. Maddi olarak söylüyorum, ama konjonktüre kurban gitti, istişare neticesinde üç isimden birisi;Hüseyin Cahit Özden. Yıllardır Kocasinan’da başarılı bir arkadaş ve genç bir ekip dizdi. Aslanlar gibi götürüyor, doğrusu bana destek olmak düşer. Kendisi eğer il başkanlığına devam etmek isterse, hep destek veririz, şu ana kadar kimse adaylık için başvurmadı.”

Karpuzatan’ın ve bölgedeki ahırların taşınması gerektiğini de söyleyen Başkan Özhaseki, Erciyes’te devam eden otel inşaatlarının bir bölümünün bu yıl, bir bölümünün ise önümüzdeki yıl hizmete gireceğini belirterek, “Kayak Federasyonu Başkanı’da söyledi. Erciyes Türkiye’nin tek kayak merkezi, bu yıl Hollanda’dan 3500 turist gelecek. Önümüzdeki yıl temel atılacak oteller var. Erciyes’in geleceği çok daha iyi olacak.” şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki, şehirde kültürel projelere de önem verdiklerini belirterek, kale içi projesi başta, tarihi eserlerin müzeye dönüştürülmesi, kültür yolu, Kayseri Mahallesi gibi çalışmaların tamamlanması ile şehrin turizm açısından daha da hareketleneceğini kaydetti.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da