ÖZHASEKİ: “AK PARTİ DÖNEMİNDE YURTLAR TAM 4 KATINA ÇIKTI”

ÖZHASEKİ: “AK PARTİ DÖNEMİNDE YURTLAR TAM 4 KATINA ÇIKTI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki katıldığı bir televizyon programında Ak Parti döneminde yüksek öğrenim öğrenci yurtlarının tam dört katına çıktığını belirterek “Muhalefet üzülecek ama belediyelerimize kalacak yer başvurusunda bulunan öğrencilerimiz çok az” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, TVNET’te Cüneyt Özdemir’in sunduğu Haber Merkezi Programında gündemde olan üniversite öğrencilerinin yurt konusu ile ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.  Özhaseki, geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı uzaktan eğitime geçildiğini ve bu süreçte öğrencilerin memleketlerine giderek kaldıkları yurtlardan ve evlerden ayrıldıklarını kaydetti.

Bu sene okulların yeniden açılmasıyla birlikte, öğrencilerin yurt ve ev bulma telaşına düştüğünü belirten Özhaseki, “Yıllar içerisinde yapılan yurtlardan dolayı, öğrencilerimizin büyük bir bölümü yurtlara yerleşti. Ben Gençlik ve Spor Bakanımızdan sayıları aldım. Kendileri 620 bin civarında bir öğrenci başvurusunun yapıldığını ve ilk etapta 430 bin öğrencinin başta kız öğrenciler olmak üzere yurtlara yerleştirildiği bilgisini verdi. Bununla birlikte günde 20 bin öğrencinin de yedekten asile dönüştürüldüğünü söyledi.” değerlendirmesinde  bulundu.

Sözlerinin  sonunda AK Parti döneminde hem yurt hem de yatak kapasitesinin dört kat artığını vurgulayan Özhaseki, “AK Parti iktidarı başladığında Türkiye'de 190 yurt vardı. Şu anda devlet eliyle 774'e ulaştı. Tam 4 katına çıktı. 180 bin yatak kapasitesinden 720 bine çıkan bir yatak kapasitesi var. Fiziki planlar açısından bakıldığında eski yurtlar ile bizim yaptığımız yurtlar kıyaslanamaz bile. Şu anki yurtlar otel konforunda.” İfadesini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı