ÖZHASEKİ, KTO TOPLANTISI´NDA KONUŞTU:

ÖZHASEKİ, KTO TOPLANTISI´NDA KONUŞTU:

?PKK İLE İŞ BİRLİĞİ YAPAN BELEDİYEYE KAYYIM GELECEK?

Kayseri Ticaret Odasınca önceki akşam gerçekleştirilen ve´ İnşaat Sektörü´nün sorunlarının büyüteç altına alındığı İnşaatçılar Sektörü Meslek Grupları toplantısına onur konuğu olarak iştirak eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki İnşaat Sektörünün geleceği ile ilgili öngörülerini paylaştıktan sonra ülke gündemi ve Güneydoğu Anadolu´da devam eden operasyonlar hakkında da değerlendirmede bulunarak ? PKK ile işbirliği yaparak terör faaliyetlerinde bulaşmış Belediye Başkanlarının yerine kayyım atanması için kanun teklifi vereceğiz? ifadesini kullandı?
Kayseri Ticaret Odası İnşaatçılar Sektörü Meslek Grupları toplantısı Ommet Otel´de gerçekleştirildi. Toplantıya, Ticaret Odasına üye inşaat firmalarının yanı sıra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Aydın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, İpekar Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, KayGrup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çifçi´de iştirak etti ?
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ödeme aracı olarak senedin itimat kazanmasın için çalışmalar yürüttüklerini duyurarak "Tüm sektörleri etkilediği gibi inşaat sektörünün de sorunlarından biri olan çek ödemelerinde yaşanan aksaklıklara ilişkin görüşlerimizi değişik platformlarda kamuoyunda zaman içerisinde sık sık paylaşmıştık. Yalnızca kamuoyuyla paylaşmakla kalmadığımız ilgili bakanlıklara ve cumhurbaşkanımıza kadar ilettiğimiz çek yasasının değiştirilmesine ilişkin çalışmalar bugünlerde hız kazandı. Gümrük ve Ticaret Bakanımıza yaptığımız ziyarette de gündeme getirdiğimiz bu konuyla ilişkin düzenleme yapılmasıyla ilgili bilgiler almıştık. Değişikliğe gidilecek çek yasasında yeni ve ağır yaptırımların yer alması öngörülüyor. Bizler ödeme aracı olarak çekin itimat kazanmasını, güvenli olmasını istiyoruz. Üyelerimizin menfaatini ön planda tutarak onların oda hizmetlerinden azami şekilde istifade etmelerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Her yaptığımız faaliyetin odağına üyelerimizi koyuyoruz. Meslek komitelerinin çalışmalarına önem veriyor, sadece seçilen üyelere değil zaman zaman o meslek gruplarındaki üyelerimiz de toplantılarımıza davet ediyoruz. Böylece odamızı üyelerimizin taleplerine göre yönetiyor, katılımcı demokrasiyi mümkün olduğu kadar uygulamaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu?
Sözlerinin devamında Odalarının paralel devlet yapılanması ile anılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini kaydeden Hiçyılmaz, "Türkiye´nin başına bela olan paralel yapının her zaman karşısında olduk, bundan sonra da devam edeceğiz. Bu kapsamda soruşturma geçirerek kurumumuzun yanlış algılanmasına sebep olanların kurumumuzdaki görevlerinden ayrılmaları noktasındaki talebimiz devam edecektir. Kurumumuzun paralel devlet yapılanmasıyla anılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Toplantının onur konuğu olan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İnşaat sektörü ve ülkenin gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Özhaseki inşaat firmalarına, ?sektör değiştirmek isteyenler varsa İnşaat sektörüne geçsinler, hiç bitmeyecek sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. İnşaat işiyle uğraşanlar da işlerini büyütsünler? diye konuştu.
Özhaseki ayrıca, İhracat yapması çok güç olan KOBİ´lere özel e-ticaret anlaşması yapıldığını duyurdu. Çin´in Chongqing şehri ile imzalanan anlaşmayla kurulan bir şirket üzerinden dünyanın her yerine ürünlerini satacağını açıkladı?
Mehmet Özhaseki konuşmasının büyük bir bölümünü Güneydoğu´da PKK ile yapılan mücadeleye ayırdı. Özhaseki, PKK´YA bulaşmış olan, Teröre destek veren Belediye Başkanlarının görevden alınıp yerine kayyım atanmasını öngören kanun teklifi vereceğini iletti. Özhaseki, ?siz devletten hizmet etmek için parasını alacaksınız, sonra gidip çukur kazacaksınız, sonra barikat yapacaksınız, müdahale edince de ?efendim demokrasi var´ diyeceksiniz. Öyle ayak yok? diye konuştu.
HABER: M. EMRE KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı