ÖZHASEKİ KOALİSYON VE TERÖR OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

ÖZHASEKİ KOALİSYON VE TERÖR OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

ZİBİDİLER BİR ÇAKIL TAŞINI DAHİ ALAMAZ

   Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen, AK Parti Melikgazi İlçe Danışma Meclisi toplantısının Ağustos ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ?PKK Bizden önce de vardı. PKK´yı kullananlar yüz yılı aşkın süredir bu ülkede Kürtçülük adına fitne çıkartıyor. Terör, bu ülkeden bir karış toprak alacağını mı sanıyor? Bu millet böyle zibidilere bir karış toprağı değil, bir çakıl taşını dahi vermez? şeklinde konuştu.

İl binasındaki toplantıya, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri ile meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, daha önceki koalisyon dönemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şöyle bir geriye doğru bakıldığında, koalisyon hükümetlerinin nasıl olduğuna değinen Kadıoğlu, "Sol partilerin iktidara geldiği dönemlere bakalım. Ya da, sol partilerin koalisyon ortağı olduğu dönemlere bir bakalım. O dönemlerde ne görürüz. Sıkıntılar, problemler, sorunlar görürüz. Sol partilerin, koalisyon yada iktidar ortağı olduğu dönemlerde Türkiye korkunç bedeller ödemiş. Şu anda CHP ile görüşmeler sürüyor. Nasıl bir sonuç ortaya çıkar bilmiyorum ama, daha bu aşamada Türkiye´yi sorun ve sıkıntılar yumağı haline getirdi. Peki, bunun sebebi de ne! Ülkücüyüm diyen, milliyetçiyim diyen insanların korkarak kaçması oldu. Neden kortunuz? Hani tek başınıza iktidara geliyordunuz? Hani ortaktınız? Hani her şeye karşı dimdik ayakta duruyordunuz? Neden kortunuz da, hükümet ortağı olmaktan kaçtınız? İki sağ partinin koalisyon kursaydı, bunca sorun ve sıkıntı olur muydu? Eğer böyle olsaydı diğerleri de hiç bir şekilde bazı konularda cesaret alamazlardı. AK parti olarak bizler ülkücüyüz. AK parti olarak bizler milliyetçiyiz. AK parti olarak bizler vatan severiz. Her zaman her ortamda da seçimlere hazırız. Bizim isteğimiz bu vatanın, bu hükümetin istikrarı sürdürmesi, dimdik ve güçlü bir şekilde ülke olarak ayakta durması. Hem MHP ve hem de diğer partilere muhtaç olmamasıdır. Allah´ım bizi o tür insanlara da muhtaç etmesin" şeklinde konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de, gündeme dair açıklamalarda bulunurken, ilk olarak terör olaylarına değindi. PKK´nın 13 yıl önce AK parti ile icat olmadığını dile getirerek şunları söyledi:
"Bu PKK olayları 13 yıl önce ortaya çıkmadı. Kürtçülük hareketi Osmanlı döneminde de vardı. 2000 yılında AK Parti yoktu. Ama, her sene 3-5 bin kişi şehit oluyordu. Neden şimdi PKK´yı biz çıkarmışız, bu hareketi biz hortlatmışız gibi bizden hesap sormaya kalkıyorlar? Temeline inmeyin, olayın temelinde ne oluyor diye bakmayın, olayın gerçek yüzünü saklayın! Şimdi bir algı idaresi ile işi götürmeye çalışın. Peki şimdi bu olayları çıkaranlar ne yapmak istiyorlar? Türkiye´den toprak parçası koparıp, Kürdistan mı kurmak istiyorsunuz? Buna da hiç kimse eyvallah etmez. Bu memlekette yaşayan herkes ayağa kalkar, bir karış toprağı bile sizin gibi zibidilere vermez Allah´ın izni ile. "

Koalisyon görüşmeleri hakkında da konuşan Özhaseki, "Koalisyon konusunda, AK Parti olarak bizler iyi niyetle hareket ediyoruz. Milletin ortaya koymuş olduğu iradeye uygun davranmaya çalışıyoruz. Koalisyon olması için, elimizden geleni yapıyoruz. Sayın Başbakanımız ve ekibi CHP ve MHP ile görüşmelere devam ediyor. Kurulursa ne ala, ne güzel. Hiç değilse, geniş tabanlı bir hükümet olur. En azından yeni anayasaya doğru adım atılmış olur. Şu azgınlaşan teröre karşı ciddi bir tavır alınmış olur. Ama olmazsa, bize bir türlü, dışarıya başka türlü konuşurlarsa, o zaman da yapacak bir şeyimiz kalmıyor. O zaman da hodri meydan der çıkarız, seçimde elimizden geleni yaparız. Zaten bizden başka da seçime hazır kimse yok. Başka partilerin içinden sesler geliyor. İnşallah seçim olmaz. Biz perişan oluruz. Bir daha bu durumu nasıl kaldıracağız. Ama şükürler olsun ki, AK parti teşkilatımızdan daha böyle bir söz duymadım. Duyulan tek ses şu, kimseye müdaramız yok. Seçime gideriz. Tek başımıza da iktidara geliriz diye sesler geliyor." ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından, teşkilat mensupları ile görüş alış verişinde bulunuldu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı