ERCİYES DAVOS OLMA YOLUNDA

ERCİYES DAVOS OLMA YOLUNDA

19 ŞUBAT´TA YAPILACAK ZİRVEYE TÜRKİYE, AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN EKONOMİ BAKANLARI KATILACAK


Türkiye´nin ilk ve tek kış turizm ve kayak merkezi olan Erciyes´in Davos olması yolunda ilk adım atılıyor. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın girişimleri ile, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan bakanları 19 Şubat´ta Erciyes´te buluşacak. Zirveye 500 işadamı da katılacak.
Bir çok organizasyona ev sahipliği yapan Kayseri´de, önümüzdeki ay önemli bir ekonomik zirve gerçekleştirilecek? Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri´ye yaptığı son ziyarette Erciyes´te Azerbaycan ve Gürcistanlı mevkidaşlarının da katılımıyla bir toplantı yapacaklarını açıklamıştı.
Bakan Elitaş´ın açıkladığı o toplantının 19 Şubat´ta yapılacağı öğrenildi? Üç ülke ekonomi bakanının katılacağı toplantı, Erciyes Dağı´nda gerçekleştirilecek.Toplantıya Kayseri dışından da 500 kadar iş adamının katılması bekleniyor? Türkiye dahil üç ülkedeki çok sayıda televizyon tarafından da bir bölümü canlı verilecek olan ?Ekonomi Zirvesi? Erciyes´in Davos olması yolunda atılan ilk adım oluyor?
Erciyes´te yapılacak bu toplantı Türkiye´nin ilk ve tek kış turizm ve kayak merkezi olan Erciyes ve Kayseri´nin tanıtımına da katkı sağlayacak?
Daha önce aynı anda iki, hatta üç cumhurbaşkanını ağırlayan Kayseri, geçtiğimiz yıllarda da enerji bakanlarının katıldığı bir zirveye ev sahipliği yapmıştı.
Yer tahsisi yapılan otellerin bitmesi ve sadece Dağda yatak kapasitesinin 6 bine ulaşması ile birlikte Kayseri Türkiye, hatta Avrupa dışındaki ülkelerin en önemli kış turizm merkezlerinden biri haline gelecek ve büyük oranda turist ağırlayacak.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik