ÖZDİLEK, ORTADA 36 PUAN VAR”

ÖZDİLEK,  ORTADA 36 PUAN VAR”

"12 hafta kaldı ve ortada 36 puan var” dedi.

HABERİ İZLE

Süper Lig'de sıkıntılı günler yaşayan Kayseri Erciyesspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek, Gençlerbirliği maçı öncesinde kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenleyerek 12 hafta kaldı ve ortada 36 puan var” dedi. Spor muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Özdilek, 10 takım düşme tehlikesi yaşıyor. Ancak ligden düşen takım biz olmayacağız” diye konuştu.

Süper Lig'de bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde Gençlerbirliği'ni konuk edecek olan Kayseri Erciyesspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek, Hürriyet Yeniköy'de bulunan Hacı Boydak Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi.

Kadrodaki eksik oyuncular hakkında bilgi vererek basın toplantısına başlayan Özdilek, Bu hafta cezası biten iki arkadaşımız var. Edinho ve Kaleci Gökhan aramızda olacak. Bunların yanında Yasin, 4 sarı kart cezalısı durumda. Drenthe ise gribal enfeksiyon geçiriyordu. 3 gündür aramızda değildi, ancak takımla birlikte çalışmaya başlayacak. Hafta sonuna kadar da bakıp değerlendireceğiz. Ciddi bir durum yaşadı. Geri dönüşüm nasıl olacak merak ediyoruz” dedi.

Galatasaray maçı ve Gençlerbirliği maçlarını da değerlendiren Özdilek, ligin kısaldığına dikkat çekerek Geçen haftayla ilgili olarak lig liderine kaybettik. Daha öncede söyledim, bu tür maçlarda basit goller yemeyeceksin. Bireysel hatalar yapmayacaksın. Maçın başında gol yedik ancak geri dönüş gösterdik, ancak ikinci yarıda geri dönüş yapamadık. 90.dakikada pozisyonumuz vardı. Değerlendirmiş olsak çok farklı olabilirdi. Bu hafta ise kendi evimizde Gençlerbirliği ile oynayacağız. Rakibin durumu bizim için önemli değil. Arada bulunan 6 puanlık farkı azaltıp, kazanıp aşağı çekmek istiyoruz. Her zaman söylüyorum, her maçımız bizim için çok önemli. Ligin boyu kısalıyor. 12 hafta var. Gerçekçi bakmak lazım içerde 7 maç, dışarıda 5 maç var. Ciddi avantajlı bir fikstür var gibi görünüyor. Ancak bunu da sahada desteklemek lazım. Biz oyuncu grubu olarak çabamızı sahada göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

Sezonda kalan maçlara tek tek bakacaklarını ve zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getiren Özdilek, taraftar desteğine son derece ihtiyaç duyduklarının altını çizerek Zorlu bir süreçten geçiyoruz. 6 maçın 4 maçını deplasmanda oynadık. Oyuncuları motive ediyoruz. Bulunduğumuz durum çok sağlıklı değil ama bu durumdan kurtulacak potansiyel ve gücümüz var. Devam edeceğiz. Tek tek maçlara bakacağız. Kazandığımız zaman önümüze daha iyi bakacağız. Bu maç final maçı değil. Ortada 36 puan var. Çok ciddi bir puandır. Ligin kısaldığını da biliyoruz ancak avantajı biraz daha öne çekme adına nefes alma adına önümüzdeki Gençlerbirliği maçını kazanmamız gerekiyor.

ÖZDİLEKTEN DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Tabi burada oyuncu profilinin yanında seyirci potansiyeli de olmalı. Etki katacak taraftarları stada davet etmek istiyoruz. Onların destekleri takıma güç katacak. Rica ediyorum taraftarımız stadı doldursun ve destek olsun. Güzel bir maç olacak” dedi.

Basın toplantısında spor muhabirlerinin sorularını da yanıtlayan Özdilek, ligden düşme konusunda sorulan soruya ise Küme düşme ile ilgili bir cümlenin ağzımdan çıktığını hatırlamıyorum. Bu düşünceye geldiğim günden beri sahip değilim. Bunu hiçbir zaman ifade etmedim. Süper Lig'de 10 tane takımın pozisyon ve puan açısından düşme imkanı var. İlk yarıya bakarsanız 14 puan vardı. Etkenleri ifade etmeyi doğru bulmuyorum önemli olan bugündür ve yarındır. 36 puan var ortada, 36 puanı da kazanabiliriz. Hiç altlara bakmadım bakmamda. Bu zorlu süreçlerden çok geçtim ben. 12 hafta kala böyle bir söylemde bulunursam, kişiliğimle karakterimle ben ters düşerim. Böyle bir algıyı düşünmek bile bizim felsefemizde yok. Önemli olan bu sene ligde kalmaktır. Futbol parmak şaklatıp düzeltmek gibi bir şey değil. Benim oyuncularımın böyle bir düşüncesi yok. İnişler çıkışlar olur. Ancak uzun yıllardır ilk kez 10 tane takım mücadele içine giriyor. Yukarıda 2 maç kaybeden takım farklı hedefe gider. Bizim hedefimiz belli” ifadelerini kullandı.



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti