OTOMOBİLİYLE POLİSE ÇARPIP KAÇAN

OTOMOBİLİYLE POLİSE ÇARPIP KAÇAN

FETÖ SANIĞI İŞ İNSANINA 12 YIL HAPİS

Kayseri´de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kendisini gözaltına almak için iş yerine gelen polis memuruna otomobiliyle çarpıp kaçan, 20 gün sonra yasa dışı yollardan Yunanistan´a geçmek üzereyken Edirne´de yakalanan iş insanı İsmail Çelik, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 2 Mart´ta merkez Melikgazi ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi´nde meydana geldi. Kayseri 1´inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından ´FETÖ/PDY´ye üye olmak´ suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan iş insanı İsmail Çelik, kendisini gözaltına almak için gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerini görünce kaçmak için otomobiline bindi. FETÖ şüphelisi Çelik, otomobilini üzerlerine sürdüğü polis memurlarından S.T.´ye çarpıp kaçtı. 50 metre kadar sürüklenen polis memuru yaralandı. Olay yerinden kaçan İsmail Çelik ise 22 Mart´ta Edirne´nin Keşan ilçesinde, Meriç Nehri yakınlarında, Yunanistan´a kaçmak isterken yakalanıp gözaltına alındı. Çelik´in üzerinden ´Arif A.N.´ adına düzenlenmiş sahte kimlik ve bir miktar para çıktı. Kayseri´ye getirilen İsmail Çelik, Emniyet Müdürlüğü´ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada, tutuklu sanık İsmail Çelik ve avukatları hazır bulundu. Örgüt içinde ´Sadık´ kod adını kullandığı iddialarını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Çelik, beraatini istedi. Terör örgütü sohbetlerine 6 ay katıldığını ifade eden İsmail Çelik, "Oturmalara katıldım ama örgütsel talimatla katılmadım. Avukat M.A.´nın davetiyle katıldım. Oturmalarda kimlerin olduğunu daha önce söylemiştim. Üst grupta yoktum" dedi.

´ALLAH, PEYGAMBER KONUŞULUYOR DİYE KATILDIM´

Etkin pişmanlık kapsamında ifade verdiğini de belirten Çelik, "Bildiğim, gördüğüm, duyduğum ne varsa söyledim. Hiçbir şeyi gizleyip saklamadım. Her şeyi anlattım. ´ByLock´u telefonuma G.T. yükledi. Oturmalara katıldığımda onlar ´ByLock´ kullanıyordu. Gizliliği sağlayacak bir olayım olmadı. Evim, iş yerim, burada, memleketim burası, kaçma şüphem yok. 7 aydır tutukluyum. ´Allah, peygamber konuşuyorlar´ diyerek, oturmalarına katıldım. Keşke katılmasaydım. İşim, psikolojim ve hayatım bozuldu. Suçsuzum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık İsmail Çelik´in firari olarak yakalandığı gerekçesiyle alt sınırdan uzaklaşılarak, ´silahlı terör örgütü üyeliği´ suçundan 12 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar sonrası İsmail Çelik´in eşi baygınlık geçirdi, bazı sanık yakınları da duruşmayı takip eden basın mensuplarına tepki gösterdi.


Haber Kaynak : DHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı