OSMANLI MAHALLE HALKI İLE BİR ARAYA GELDİ

OSMANLI MAHALLE HALKI İLE BİR ARAYA GELDİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pazar akşamı idrak edilen Berat Gecesinde Eskişehir Bölgesi Osmanlı Mahallesi Boydak Camisinde vatandaşlar ile birlikte dua ederek bölge halkı ile sohbette bulundu.

Mübarek gün ve gecelerin Müslümanların nazarında müstesna bir yeri bulunduğunu hatırlatan Memduh Büyükkılıç, bu anlamlı günlerin insanın kendisini yargılamasına ve sorgulamasına neden olduğunu, kendi kendine bir muhasebe yapma imkânı bulduğunu bunun için bu anlamlı günlerin bir fırsat olduğunu söyledi.
Eskişehir Bölgesi Osmanlı Mahalle halkının, esnafın ve özellikle çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
“Bütün İslam âleminin mübarek Berat Gecelerini kutluyor hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu gece bilerek veya bilmeyerek işlenen hata ve günahlardan tövbe ederek, günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, sıkılan ve bunalan ruhların Yüce Rabbimizin rahmetine ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısıdır. Bunun için önemli gün ve geceler fırsat olmalıdır. Berat Gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed bu gecede Cenab-ı Allah`ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelemiştir”
Osmanlı Boydak Camisinde Berat Gecesini idrak ederek, hemşerileri ile sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle çocukların ve gençlerin yoğun ilgi ve tezahüratı ile karşılandı.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Cami çıkışında halka bisküvi ve lokum ikramında bulunarak, Berat Gecelerini kutladı.

 



‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”