OSMAN KAVUNCU BULVARI VE ESKİ SANAYİ BÖLGESİNDE MASKE DENETİMİ

OSMAN KAVUNCU BULVARI VE ESKİ SANAYİ BÖLGESİNDE MASKE DENETİMİ

İL MÜDÜRLERİ BENLİ VE ŞAHİN MASKE DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kayseri Valiliğinin almış olduğu korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Osman Kavuncu Bulvarı ve Eski Sanayi bölgesinde maske denetimi yaptılar. 23 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen denetimde, sosyal mesafe ve maske kuralına uyan vatandaşları tebrik eden Benli ve Şahin kurala uymayan vatandaşlara da uyarılarda bulundular.

Denetimler sırasında kısa süre önce koronavirüs olduğunu ve hastalığı yendiğini açıklayan bir vatandaş, “Hastalanmadan önce maske mesafe kurallarına pek dikkat etmeden yaşıyordum. Maskeyi yarım takıyordum. Ama hastalıktan sonra işin ciddiyetini yaşayarak anladım. Çok ağır bir süreçten geçtim. Bu işin şakası yok. Buradan herkese maske, mesafe ve temizlik kurallara uymalarını için sesleniyorum. İnsan hastalandıktan sonra sağlığının kıymetini anlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Virüsü uzakta tutmanın tek yolunun maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak olduğuna vurgu yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin; “Denetimlerde gördüğümüz kadarı ile insanların büyük bir çoğunluğu maske ve mesafe kurallarına uyuyorlar. Uymayanlar konusunda da gerekli yasal işlemlerin yapılmasını sağladık. Kayseri’de yaşayan tüm hemşerilerimize, virüsün kimseye uzak olmadığını ve kurullara uymalarının hayatı önem taşıdığını özellikle belirtmek istiyoruz. İnşallah tez zamanda bu zor günleri anlatacağız” şeklinde konuştu.

Salgın sürecinde hayatın bir parçası olan maske, mesafe ve temizlik kurallarının alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini ifade İl Sağlık Müdürü Benli; "Bu sürecinin başarılı bir şekilde yürütmemin en temel kuralı maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmekle mümkündür. Sabah saatlerinde Tarım İl Müdürümüz Sayın Mustafa Şahin ve kolluk kuvvetlerimizle birlikte iş yerleri ile cadde ve sokaklarda denetimlerde bulunduk. Kurallara uyan vatandaşlarımızı hassasiyetlerinden dolayı tebrik ederken uymayanlara da gerekli uyarılarımızı yaptık. Valiliğimizin koordinasyonunda bundan sonrada denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı