OSB’de Seçim Sonuçlandı

OSB’de Seçim Sonuçlandı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 20. Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tahir Nursaçan ve Mehmet Yalçın’ın listelerinin yeni yönetim için kıyasıya mücadele verdiği seçimin sonunda ipi göğüsleyen 395 oyla Mehmet Yalçın oldu. Tahir Nursaçan 206 oyda kaldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Kayseri 1. OSB Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 20. Olağanüstü Genel Kurulu tahmin edilenin aksine son derece sakin bir ortamda gerçekleşti. 

Yaklaşık 8 yıl başkanlık koltuğunda oturduktan sonra görevden alınan Tahir Nursaçan ve ortak aday olarak ortaya çıkan Mehmet Yalçın’ın mücadelesi Divan heyetinin oluşması ile start verdi. Seçimli genel kurulda başkan gündem maddesi olmadığı için direk seçimlere geçildi. Genel kurulda Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 916 üyenin yer aldığı OSB'de salonda 520 katılımcının olduğunu ifade ederek, seçim için gerekli çoğunluğun sağlandığını duyurdu.  Diğer yandan seçimin başlamasıyla birlikte katılımcı sayısının daha sonra 611 rakamına ulaştığı da ifade edildi.

Mehmet Yalçın ve ekibi Ali Baktır ismini önerirken, Tahir Nursaçan ekibi ise Yusuf Turan ismini Divan Başkanlığına önerdi. Daha sonra oylamaya sunuldu. Divan Başkanlığı için Mehmet Yalçın ve ekibinin teklif ettiği Ali Bakır 293 oy, Tahir Nursaçan ve ekibinin önerdiği Yusuf Turan ise 121 oyu aldı. Böylece Ali Baktır Divan Başkanı oldu.

Seçimli genel kurulda öncelikle aday olan isimler salondakilere tanıtıldı. İlk olarak Mehmet Yalçın ve ekibi ardından da Tahir Nursaçan ve ekibi katılımcıları selamladı.

Genel kurulda Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, daha sonra söz alarak, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne gönderdiği, Nursaçan'ın adaylığı konusundaki “Mahkeme kararı çerçevesinde; Kayseri OSB yönetim kurulunda yer alan Tahir Nursaçan'ın hakkında alınan kovuşturma sonuna kadar görevden uzaklaştırılması yönündeki karar nedeni ile göreve gelemeyeceği için OSB organ üyeliğine aday olması uygun görülmemektedir" şeklindeki resmi Bakanlık yazısını okudu. Akçadırcı, bu nedenle tutanağa bu konuda şerh koyduklarını duyurdu.

Divan Başkanı Ali Baktır da, Bakanlığın şerh koyma hakkının olduğunu ancak Divan olarak Nursaçan'ın aday olabileceği yönünde karar verdiklerini açıkladı.

Bütün bu gelişmelerin ardından başlayan Genle Kurulu start verdi. Beyaz ve mavi liste olarak 2 adayın girdiği başkanlık seçiminde toplam 569 parsel sahibi üye oy kullandı.

Mavi liste Tahir Nursaçan, Buğra Pınar, Ömer Baktır, Mehmet Özevran, Mustafa Katırcıgil’den oluştu.

Beyaz liste de ise  Mehmet Yalçın, Murat Yibur, Zafer Baktır, Nihat Bozkurt, Nuri Çetinçağlar isimleri yer aldı.

Saat 17.00’a kadar devam eden oylama, bu saatten sonra yerini oy sayımına bıraktı. Ve zorlu mücadelenin sonunda 395 oy alarak ipi göğüsleyen Mehmet Yalçın oldu. Tahir Nursaçan 206 oyda kaldı. 4  oy ise geçersiz sayıldı.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik