OSB YÖNETİMİNE SANAYİCİLERDEN TEPKİ!

OSB YÖNETİMİNE SANAYİCİLERDEN TEPKİ!

KILIÇARSLAN ?MÜTEVAZI SANAYİCİLER ENDİŞELİ!?

Mustafa Özgür Kılıçarslan isimli bir sanayici, OSB Yönetiminin reform adı altındaki bazı yatırımlarının mali yüküne tepki göstermek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kılıçarslan, yaptığı değerlendirmede yapılacak Kültür- Kongre Merkezi ve OSB Yeni İdari Bina yapımı dahil birçok harcama için parsel başına 230 bin lira aidat toplanacağını iddia ederek ?Bizler kaldıramayacağımız bir yükün altına girmek istemiyoruz. Bu bizim gibi mütevazı sanayicileri endişeye sevk etmektedir? ifadesini kullandı?
Organize Sanayi Bölgesi 14´üncü Mali Genel Kurul öncesi, Mustafa Özgür Kılıçarslan mevcut yönetimin mali işlerine tepki gösterdi. Mustafa Özgür Kılıçarslan ve beraberindeki heyet basın mensuplarıyla bir araya gelerek mevcut OSB Yönetimi 2015 yılı bütçesine göre, 48 milyon TL gelir, 68 milyon TL gider olduğunu açıklamasında bulunarak ?Gelirler giderleri karşılamamış, hatta 20 milyon TL açık oluşmuştur. Kasadaki para da 40 milyon TL azalmıştır. Ayağımız yorganımıza göre uzatılmamıştır.? diye konuştu.
Mustafa Özgür Kılıçarslan, sözlerinin devamında, OSB´de yapılacak Kültür Kongre Merkezi ve OSB Yeni İdari Bina harcamalarında, harcanacak 90 milyon liranın üyelerden gizlendiğini iddia ederek, Organize Sanayi tarihinde ilk defa Kredi kullanacağını ve parsel sahiplerinden aidat toplanması için yetki istediğini aktardı. Kılıçarslan sözlerinin devamında ayrıca OSB Yönetiminin 138 Milyon lira harcama yetkisi istediğini, saklanan 90 Milyon lira ile beraber toplamda 230 Milyon Lirayı parsel sahiplerinden aidat adı altında toplanacağını iddialarına ekleyerek ?Kayseri Sanayicisinin yüksek bir oranda borç yükü altına sokabileceği endişesi içerisindeyiz. Bu Genel Kurulda talep edilen konulardan birisi 15.000 m2 Organize Sanayi Yeni İdari binası ve 40.000 m2 Kültür ve Kongre Merkezi yapılması işidir. Bu iki projenin tahmini maliyeti 100 milyon TL´nin üstünde olması beklenirken, 2016 bütçesinde bu işler için sadece 12 Milyon TL harcanacağı öngörülmüş ve bu işler için harcanacak 90 Milyon TL saklanmıştır. Yani esasında,i Genel Kurulda alınacak yetki ile bizden 138 Milyon bütçe+90 Milyon TL bu iki proje bedeli olmak üzere toplam 230 Milyon TL harcama yetkisi istenilmektedir. Yaklaşık 1000 parsel olduğunu düşünürsek, parsel başına yaklaşık 230.000 TL aidat toplanması demektir. Organize Sanayicilerimizi parsel başına 230.000 TL gibi yüksek bir oranda borç yükü altına sokabilme riski taşıyan bu tip harcamalar ne kadar doğrudur? Bu bizim gibi mütevazı sanayicileri endişeye sevk etmektedir. Biz kendi şirketimizde cebimizdeki 48 lira ile 230 lira yatırıma asla gitmeyiz. Kayserili diğer sanayici arkadaşlarımın da bizimle aynı kanaatte olacağına inanıyorum.? Diye konuştu
Kılıçarslan basın açıklaması sonrası medya mensuplarının sorularını cevapsız bırakarak kafalarda yeni soru işaretleri yarattı?
HABER: M. EMRE KİPMAN



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”