OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURSAÇAN:

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURSAÇAN:

?RUSYA SEYAHATİ SON DERECE VERİMLİ GEÇTİ?

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, düzenlediği basın toplantısı ile Rusya seyahatini değerlendirdi. Nursaçan seyahatin son derece verimli geçtiğini vurgulayarak ?Bu ve benzeri organizasyonlarla, sektörel kümelenme, endüstriyel tasarım, Ar-Ge ve İnovasyon gibi önemli ve hayati olarak gördüğümüz konulara, bir bütünlük içerisinde yer verilmesinin elzem olduğu da anlamış bulunmaktayız? ifadesini kullandı?
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, tertiplenen basın toplantısı ile Rusya seyehatini değerlendirdi? Nursaçan "Bilindiği üzere, bölge müdürlüğümüzün öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı destekli 22-26 Kasım 2015 tarihlerinde Moskova´da düzenlenen "Mebel 2015 Mobilya Fuarı" na iştirak ettik.? Diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü?. ? Yatırım, üretim, ihracat ve istihdamın artırılmasına yönelik olarak başta Mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız olmak üzere diğer sektörlerdeki firmaların pazar payının artırılması, fırsat ve işbirliği imkanlarının araştırılması, sektörün rekabet gücünün artırılması bakımından fuarların oldukça önemli bir kapı olduğu ayrıca malumlarıdır. Aramızdaki birlik-beraberlik ve dayanışma ruhunun daha da güçlendirilmesi maksadıyla Moskova´da düzenlenen ve önemli gördüğümüz bu fuarı, Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Emin Avcı başta olmak üzere, resmi ve sivil kurum ve kuruluşlarımızın yetkilileri ile basın mensuplarından bir grup arkadaşımız da yakından takip etme ve değerlendirme imkanını bulmuş, organizasyonla ilgili olarak yerel ve ulusal basınımıza günlük haberler geçilmiştir. Heyetimize göstermiş oldukları destek için tüm katılımcılara KOSB yönetimi olarak ayrıca teşekkür ediyoruz?
Bu ve benzeri organizasyonlara, burada bulunan ve fuara iştirak edemeyen diğer basın mensubu arkadaşlarımızın da peyderpey katılacağının bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum" diyen Nursaçan seyehatae iştirak edemeyen medya mensuplarının gönlünü aldıktan sonra "Fuara, bölgemizden 39 firmadan 51 sanayici iştirak etmiş olup, bu katılım beklenenin üzerinde gerçekleşmiş, ilimizden doğrudan kalkan özel bir uçakla Moskova´ya intikal edilmiş, bu uygulama iş adamlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Fuar sırasında, işadamlarımız muhatapları ile yüz yüze görüşme imkanını bulmuş, fuar içerisinde yer alan ve Türkiye´den giden diğer firmalar ziyaret edilmiş, ayrıca diğer yabancı firmaların stantları da gezilerek ürünlerini yakından görme ve değerlendirme imkanı bulmuşlardır. Bu ve benzeri organizasyonlarla, sektöre! kümelenme, endüstriyel tasarım, Ar-Ge ve İnovasyon gibi önemli ve hayati olarak gördüğümüz konulara, bir bütünlük içerisinde yer verilmesinin elzem olduğu da anlaşılmaktadır. Ziyaretimiz sırasında, sanayicilerimizin ürünlerini teşhir amacıyla Moskova´da bazı iş merkezleri ziyaret edilmiş, yetkilileri ile detaylı ön görüşmeler yapılmış ve işbirliğinin devamı konusunda karşılıklı mutabakata varılmıştır. Bu konuda, KOSB Merkezinde oluşturulacak teknik ekip sayesinde önümüzdeki süreçte daha kapsamlı ve fizibiliteye dayalı bir çalışma yapılması mümkün olacaktır. Yine, Moskova´da bulunduğumuz süre içerisinde, Moskova Büyükelçimiz Sayın Ümit Yardım makamında ziyaret edilmiş, iki ülke arasındaki ticari ve sınai ilişkilerin ne şekilde artırılacağına yönelik ayrıntılı bir değerlendirme yapılmıştır. Keza, bu ziyaret sırasında, Türk Rus İş Adamları Birliği ziyaret edilmiş, birlik başkanı ile yapılan ayrıntılı görüşmeler sonucunda, ülkemiz için önemli bir pazar olarak görülen Rusya ile ticari ilişkilerin hak ettiği noktada olmadığı, beklenen seviyeye gelmesi için karşılıklı ziyaretler ve değerlendirmelerin devamının yarar sağlayacağı, birlik olarak ilimiz sanayicisinin bu pazara daha etkin bir şekilde girebilmesi için her türlü bilgi, tecrübe ve deneyim desteğinin tarafımıza sağlanacağı açık ve samimi bir şekilde heyetimize iletilmiştir" dedi.
KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, düşürülen Rusya uçağının ardından gelişen olaylara dair de değerlendirmede bulunarak şöyle konuştu? "24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında, Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahası´nı ihlal eden, milliyeti bilinmeyen bir uçağın defalarca ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahası´nı ihlal ettiği kamuoyunun malumudur. Söz konusu uçağı angajman kuralları çerçevesinde bölgede hava devriye görevinde bulunan 2 adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur. Kamuoyuna intikal eden bilgilerden, bahse konu uçağın Türk Hava Sahamızı ihlalinin nasıl gerçekleştiği konusunda resmi makamlarımız gerekli izahatı yapmışlardır. Egemenliğimizi, güvenliğimizi ve sınırlarımızı korumaya kararlı olunduğunu, vatandaşlarını ve sınırlarını korumak için uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanma konusunda tereddüt etmeyeceğini açık ve net bir şekilde kamuoyuna duyurmuş bulunmaktadır. İki ülke arasında uzun yıllara dayanan siyasi ilişkilerin yanı sıra ekonomik birlikteliklerin de bulunduğu hepinizin ayrıca malumudur. Bu olaydan sonra herkesin belli bir olgunlukta davranıp tansiyonun düşürülmesi, durumun kısa zamanda normale çekilmesi en önemli beklentimizdir."

HABER : E.KİPMAN



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da