OSB ENDÜSTRİYEL TASARIM MERKEZİ

OSB ENDÜSTRİYEL TASARIM MERKEZİ

FARKLILIKLAR OLUŞTURUYOR

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Başkanı Tahir Nursaçan, bölge müdürlüğü bünyesinde  kurulan Endüstriyel Tasarım Merkezinin farklı çalışmalar ortaya koyduğunu söyledi. Nursacan  sanayicilerin temel misyonun, endüstriyel tasarıma gereken önemi vererek, Türk marka ve ürünlerinin yaygınlaşmasını sağlamak ve dünya standartlarına uygun, kaliteli ve özgün tasarımlar ile rekabetçi fiyatlara sahip markaları oluşturmak olduğunu söyledi.

KOSB Başkanı Tahir Nursaçan,  mobilya alanında önemli bir merkez olan Kayseri´nin bu başarısının ivme kazanması , yenilikçi  tavırın ortaya konulması ve  rekabet için  bu tür  merkezlere ağırlık vereceklerini dile getirdi. Nursaçan şunları söyledi:
"Günümüz iş dünyasında ekonomik anlamda ileri seviye ülkelerle rekabet edebilmek için tüm sektörlerimizin stratejilerini belirlemesinin, yenilikçi bir bakış açısı ile taklitçilikten uzak kalınarak, farkındalık ortaya koymasının, AR-GE, inovasyon, tasarım gibi yöntemleri kullanarak mevcut kaynakları daha verimli ve daha doğru bir şekilde kullanması ve hayata geçirmesinin, marka olması ve katma değer ortaya koymasının, edilgen değil etken bir durumda olmasının, proaktif düşünme ve ona göre hareket etmesi ve bu bakış açısına sahip olunmasının gerekliliği tartışılmaz bir durumdur. Her ülke, sahip olduğu markalar kadar güçlü ve her sektör tasarım yeteneği kadar rekabetçidir. Ülkemiz sanayicilerinin temel misyonu; endüstriyel tasarıma gereken önemi vererek, Türk marka ve ürünlerinin yaygınlaşmasını sağlamak ve dünya standartlarına uygun, kaliteli ve özgün tasarımlar ile rekabetçi fiyatlara sahip markaları oluşturmak olmalıdır. İşte bu anlayıştan hareketle, Kayseri OSB bünyesinde kurulan ve profesyonel ekibi ile birlikte bölgemiz sanayicilerine tasarım hizmeti veren ?Kayseri OSB Endüstriyel Tasarım Merkezi?nde; Dünyayı hareket ettirme, yönetme güç ve yeteneğine sahip olan tasarım sayesinde, iş dünyasında farklılık oluşturmada, rekabet edebilmede, katma değer oluşturmada, markalaşmada, en önemli farklılaşma aracı olan ?tasarım?ın gücü ile firmalarımızın buluşmasını sağlamak suretiyle, bölgemizdeki AR-GE ve yenilikçi kapasitenin artırılmasına destek sağlanmaktadır."


Haber Kaynak : DHA

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı