OSB BAŞKANI NURSAÇAN:

OSB BAŞKANI NURSAÇAN:

?MOBİLYANIN BAŞKENTİ ARTIK KAYSERİ OLDU?

  Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Endüstriyel Tasarım Merkezince Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ?Tasarımla Marka Sektör Mobilya´ konulu konferans ilimiz mobilya sektörü temsilcilerini bir araya getirdi? Konferansta konuşan OSB Başkanı Tahir Nursaçan, ?Eskiden mobilya denilince akla Ankara´nın gelirdi.Artık mobilyanın başkenti Kayseri oldu? değerlendirmesinde bulunarak mobilya sektörünün kat ettiği dev adımlara dikkat çekti?
İlimiz Mobilya Sektörü´ndeki tasarımların geliştirilmesi için bir araya gelen sektör temsilcileri ve tasarımcılar, OSB Konferans Salonu´nda düzenlenen konferansta, sektörü masaya yatırıp markalaşmaya gidecek yolları keşfetmeye çalıştılar. Konferansa konuşmacı olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çiğdem Kaya, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği Başkanı Sertaç Ersayın, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhakim Coşkun, Tasarımcı Adnan Serbest iştirak etti?
Konferansın açılış konuşmasını yapan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ilimizde 400 ? yakın irili ufaklı mobilya üreticisi olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti? ?Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 22 milyon metrekarelik bir alanda bin 100´ün üzerinde fabrikanın olduğu ve bunlardan ağırlıklı olarak 400´ün üzerinde mobilya sektörüne yönelik olan ve kendisini gerek Türkiye içerisinde gerek uluslararası alanda tanıtmış çok ciddi manada marka firmalarında olduğu bir organize sanayi bölgesine sahibiz. Dünyada değişmeyen tek şeyin değişimdir ve ihtiyaçlar ile süreklilik arz ederek değişmektedir. 2014 yılı verilerine baktığımız zaman dünyada 220 milyar dolarlık mobilya satılmıştır. Bunun 60 milyar dolarını Çin satmıştır. Türkiye´ye baktığımız zaman 2 milyar 200 milyon dolar civarında ihracat var?
Nursaçan sözlerinin sonunda mobilyanın başkenti ünvanının Ankara´dan Kayseri´ye geçtiğini iddia ederek ?Eskiden Mobilyanın başkenti dendiği zaman akla Ankara gelirdi. Bu birinciliği de aldığımızı da düşünüyorum. Mobilyanın başkenti Kayseri oldu? değerlendirmesimde bulundu?
Nursaçan´ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çiğdem Kaya ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği Başkanı Sertaç Ersayın ilimizi mobilya temsilcilerine birer dünya markası olma yolunda ilerlerken tasarımın ne derece önemli olduğunu vurgulayarak , bu yolda ilerlerken güç birliği yapılarak ortak hareket edilmesi önerisinde bulundular?



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık