ORUÇREİS’DE İMZALAR ATILYOR

ORUÇREİS’DE İMZALAR ATILYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Oruçreis Mahallesi’nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm imza törenine katılıp hak sahipleri ile bir araya geldi ve “Herkesin içine sindiği ‘işte bu’ diyeceği bir projeye imza atmış oluyorsunuz” değerlendirmesinde

Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi  ile işbirliği halinde yürüttüğü yaklaşık 200 milyon TL’ye mal olacak Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri ile imza töreni yapıldı. Belediye Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nda gerçekleşen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hak sahipleri ve yüklenici firma yetkililerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp de katıldı.

Başkan Büyükkılıç, imza töreninde yaptığı konuşmada etap etap tamamlanacak olan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde imzaların 4’te 1’inin atıldığını ifade ederek şunları kaydetti:  “Bizleri seven, güvenen, kendileri için koşuşturduğumuzu bilen kardeşlerimiz TOKİ’mizle iş birliği halinde Oruçreis semtimizde yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili her zaman olduğu gibi anlayışlı yaklaşımları ile bizler de onların haklarını verip mağdur etmeden sözleşmeleri imzalıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 4’te 1’i bu konu ile ilgili imzalarını atmış durumda. Etap etap hepsini davet edip çalışmalarımızı tamamlayacağız. İhalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı. 24 ay gibi bir süre veriliyor, şantiye bugün kuruldu, başladılar. Tecrübeli bir firma, daha önce de süresinden önce işleri hep bitirmiş olan bir firma ama yasal süre böyle bir süre veriliyor.”                                                               

Hak sahibi mahalle sakinleri de şükranlarını dile getirerek  “Allah razı olsun devletimizden. Bizler çok memnunuz. İşiniz gücünüz rast gelsin” ifadesini kullandılar.             

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi, güvenli, sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici, en önemlisi afet riskine önlem alınacak nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulaması olurken, mevcut alandaki yapıların tamamı ruhsatsız oluşu, afet riski altında bulunuyor olması, ayrıca bölgede çok ciddi güvenlik problemleri ve imar uygulamalarının yapılamaması sonucu sosyal alanların oluşturulamaması, dönüşümün temel nedenlerini ve gerekliliğini gösteriyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”