ORTA ASYA EKMEĞİ ´NAN´A İLGİ

ORTA ASYA EKMEĞİ ´NAN´A İLGİ

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi´nde 60 ilin lezzetlerinin sunulduğu gıda, hediyelik eşya, mobilya ürünleri ve giyim tekstil ürünlerin yer aldığı yöresel ürün fuarının en dikkat çeken lezzetlerinden birisi Uygur Türkleri´nin özel olarak yaptırdığı seyyar fı

Kısa süre önce ziyaretçilere açılan 8´nci Yöresel Ürünler Fuarı´nda Şanlıurfa, Trabzon, Erzurum, Malatya başta olmak üzere 60 şehirden gelen ürünlerin  yanı sıra Orta Asya´dan gelen yiyeceklerde sergileniyor. Fuarda ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği ve alışveriş yaptığı stantlardan birisi Uygur Türkleri tarafından ´Nan´ olarak nitelendirilen ekmeğinin yapıldığı stant oldu. Doğal una taşlarının oluşturduğu 1.5 metre derinliğinde seyyar tandır fırında ´Nan´, sütlü ve soğanlı olarak pişiriliyor.  İçinde tereyağı, süt, bitkisel yağ, şeker ve tuzun bulunduğu hamur, ´Çıkamen´ adı verilen özel kalıpla  genişletiliyor ve üzerine susam ile çörekotu serpilerek pişiriliyor. Vatandaşların tanesi 2 TL´den satılan, Doğu Türkistan, Afanistan ve Türk Cumhuriyetleri´ndeki vatandaşların Nan´a ilgi gösterdiğini söyleyen Uygur Türkü Abdulsamed Kaşgar, şöyle dedi:

"Pişirdiğimiz ekmek Orta Asya´nın en eski geçmişine sahip ekmeğidir. Sütlü ya da soğanlı olarak yapılır. Nan hamuru içinde süt, un ve yağ vardır. Uzun süre bayatlamayan bu ekmek fuarda ilgi çok fazla görüyor. Gerek yapılması, gerekse de pişirilmesi aşamasında vatandaşlar ilgi ile izliyor ve satın alıyor. Fuarda günlük 300 adet nan satıyoruz. Fuara özel fiyatımız tanesi 2 liradır."


Haber Kaynak : DHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor