Organik tarıma giriş eğitimi

Organik tarıma giriş eğitimi

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın tarıma ve tarımsa eğitime verdiği önem kapsamında kayıtları tamamlanan ve 70 kişilik kontenjanı bulunan ‘Organik Tarıma Giriş Eğitimi’ 31 Ocak’ta başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın  Kayseri’de tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi, çiftçilerin desteklenmesi ve üretimin artırılması amacıyla, küçükbaş hayvan dağıtımından traktör desteğine, hayvan sulama göletlerinden yerli ve milli tohum ve yem bitkisi tohumu desteğine kadar birçok önemli projeye imza  attı.

Başkan Büyükkılıç’ın tarım alanındaki projeleri tüm hızıyla sürerken bu kapsamda 70 kişi kontenjanı bulunan ve müracaatları 10 - 21 Ocak 2022 tarihleri arasında tamamlanan ve yoğun ilgi gören ‘Organik Tarıma Giriş Eğitimi’ ay sonunda başlayacak.

Yeni sezonda Kayseri’de ‘Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerden, bahçe kullanıcılarını belirlemek üzere müracaat tarihi içerisinde başvuran 70 kursiyere 31 Ocak – 6 Şubat 2022 tarihleri arasında eğitim verilecek.

31 Ocak 2022 saat 09.30’da Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda başlayacak olan eğitimin süresi ise toplam 30 saat olarak belirlendi.

Eğitimler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Doğal Üretim Bahçesi Sorumlusu Abdurrahman Özcan, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fevziye Şuheyda Hepşen Türkay, Tarım ve Orman Bakanlığı Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Sebzecilik Bölümü’nden Dr. Gülay Beşirli ve Kapadokya Organik Üreticiler Birliği Dernek Başkanı Dr. Yeşim Bekyürek eğitmenliklerinde gerçekleştirilecek.

Her eğitim sonunda yapılacak sınavların sonuçlarına göre başarılı olan kursiyerlere ‘Organik Tarıma Giriş Eğitimi Katılım Belgesi’ takdim edilecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"