ORGANİK TARIM, KÖYE TURİST GETİRDİ

ORGANİK TARIM, KÖYE TURİST GETİRDİ

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün katkılarıyla Buğday Derneği`nin yürüttüğü "Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi, Gönüllü Bilgi ve Tecrübe Takası" (TaTuTa) Projesi kapsamında Kayseri’nin Bünyan İlçesi Karahıdır köyü’ne turist g

Organik Sebze ve Meyve yetiştiricisi Köy Muhtarı Süleyman Orhan’a misafir oldular. Karahıdır köyünde yapılan organik tarım, hayvancılık, köyün doğal güzellikleri, kültürel özellikleri ve tarım potansiyeli konularında yerinde bilgiler verildiği belirtildi.
“Türkiye`yi yakından tanımak, çiftçilerle iletişim kurmak, doğal yaşamla iç içe olmak, buradaki tarımsal faaliyetleri ve kültürü yakından gözlemlemek için geldik” diyen Turistler, domatesi ile ünlü köyde bol, bol domates ve ekolojik ürünler tüketerek, hem çalışıp hem de tatil yapan turistler, Türkiye`de olmaktan ve tarlada çalışarak tatil yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Köylerin de yaklaşık iki yıldır organik tarım yapıldığını ve Buğday Derneği üyesi olduğunu anlatan, evli ve 5 çocuk babası Süleyman Orhan ise üretilen ürünlerin, Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün katkılarıyla il ve ilçede kurulan organik pazarlarda değerlendirme imkanı bulduklarını söyledi.
Köy Muhtarı Süleyman Orhan, söz konusu proje kapsamında Malezyalı turistlerin iki gün köylerin de misafir olarak kaldıklarını, gönüllü turistlere meyvecilik ve tarımsal faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini, diğer yandan ise Türk örf ve adetleri ile misafirperverliğini yansıtmaya çalıştıklarını kaydetti.



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler