ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

İl Sağlık Müdürlüğü 3-9 Kasım ‘Organ Bağışı Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanına farkındalık standı açıldı.

Stand açılışında bir konuşma gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, “Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık sorunlarından biridir. İlimizde de organ bağışı bekleyen 540 hasta var” değerlendirmesinde bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğü 3-9 Kasım ‘’ Organ Bağışı Haftası’’ etkinlikleri çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanına Organ Bağışı Standı açıldı.

Standın açılışında basın mensuplarına değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Organ bağışının önemine dikkat çekerek ‘’Türkiye'de 25 binin üzerinde organ nakli bekleyen hastayı düşünürsek bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Toplumda bu konunun dini anlamda yanlış değerlendirildiğini düşünüyorum. Organ bağışı bir kişiye hayat veren cihana hayat verir ilkesiyle örtüşen bir duruştur. Bundan dolayı vatandaşların organ bağışı yapmaktan çekinmemelerini istiyorum. Kayseri'de ise organ nakli bekleyen 540 hasta var. Organ bağışı yaptığımız zaman bu insanların hayatına dokunmuş olacağız. Günümüzde bir çok organın nakli yapılabiliyor. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin sorumluluğudur. Bunu düşündüğümüzde organ bağışı yapıldığında bir bedenden birçok cana hayat verilmiş olacaktır. Unutmayalım ki yaşamak da yaşatmak kadar güzel bir duygudur. ’’

Organ bağışı hakkında bilgilendirici broşür dağıtıldığı ve organ bağışı yapmak isteyen vatandaşların başvurularının kabul edildiği standı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli organ bağışında bulundu.



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı