Onur Bulut transferinde kılıçlar çekildi

Onur Bulut transferinde kılıçlar çekildi

Yapılan açıklamalarla kriz büyüyor

Kayserispor ile Beşiktaş arasında yaşanan Onur Bulut krizi gün geçtikçe büyüyor. Beşiktaş kulübünden cevap geldi.  Sarı kırmızılı kulübün yaptığı açıklamada Onur Bulut'un sözleşmesini uzattıklarını dolayısıyla 6 ay sonra oyuncunun serbest kalmayacağını belirterek; Beşiktaş'tan 3,5 milyon Euro ve KDV istediklerini duyurdu.

Beşiktaş'ın Kayserispor'dan 1 milyon euro karşılığında transfer ettiği Onur Bulut'un imzası tartışmaları beraberinde getirdi. Siyah-beyazlıların 1 milyon euro kalma bedelini ödeyerek kadrosuna kattığı Onur Bulut için Kayserispor, gelen bonservis bedelini böyle bir çıkış maddesi olmadığını öne sürerek geri gönderdi.

Sarı-kırmızılı ekibin 'haksız fesih' yapıldığı gerekçesiyle TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na taşıdığı konu hakkında Kayserispor bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, Onur Bulut’un sözleşmesinde herhangi bir çıkış maddesi bulunmadığını belirtilerek “Futbolcu ile olan ve bitimine 6 ay kalan sözleşmeyi dönem içi olarak 3 yıl uzattık. Bu sözleşme TFF'ye tescil edildi. Ardından Beşiktaş’tan 1.25 milyon Euro yazılı teklif aldık. Bizde 3.5 milyon Euro + KDV karşı teklife yazılı olarak cevap verdik. Bunu takiben de Beşiktaş kulübü 1 milyon Euro tutarında açıklaması olmayan bir havale gönderdi. Biz de sebebe dayanmayan bu ödemeyi Beşiktaş’a iade ettik. Aynı aksam sosyal medyada futbolcunun Beşiktaş’a imza attığı açıklandı. Ertesi gün dekonta açıklama yazılarak para bize tekrar gönderildi. Beşiktaş’a ihtarname çekerek 3.5 milyon Euro artı KDV isteğimizi yeniledik. TFF'nin tescil ettiği sözleşmede futbolcunun çıkış hakkının olmadığını bildirdik. Kulübümüz ile Onur Bulut arasında çıkış hakkı konusunda düzenleme ihtiva eden bir protokolde bulunmamaktadır. Konu artık hukuki zeminde tartışılmaktadır. Deprem şuan birinci önceliğimiz. Hayat normalleşmeye başladığı anda Beşiktaş’a gereken cevabı vereceğiz” dedi.

Kayserispor’un yaptığı basın açıklamasının ardından, oyuncu tarafının menajeri Elyasa Süme ve Beşiktaş kulübünden cevap geldi.

Beşiktaş Kulübü yöneticisi Bilgihan Cenk Sürmen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ; “ Kendi camianıza şirin gözükmek için, Beşiktaş hakkında konuşmak sana büyük gelir. Sahte evrak, sahte imza ile Kayseri şehrini temsil etmek size yakışmıyor. Aklınızı, bir futbolcunun hakkını nasıl çalarız yerine, depremzedelere nasıl bir parça daha faydalı olabiliriz diye kullansanız; Aklınız yoksa iftira attığınız Depremin ilk saatlerin beri tüm gücü ve camiası ile sahada Olan cadırkentler kuran, sıcak yemek dağıtan,1 uçak,200 den fazla tır gönderen ve daha yolun başındayız diyen BEŞİKTAŞ ‘ı Örnek alıp yüzde birini yapsanız …” ifadelerine yer verdi.

Onur Bulut’un menajerliğini yapan Elyasa Süme de açıklamasında , "Kısa ve net. Ben kimseyle işbirliği yapmadım. Ben futbolcu temsilcisiyim. Ben bir kulüple konuşurum, başka kulüple görüşürüm. Ben Kayserispor'da başkanın odasında bir anlaşmaya varıyorum, başkan ve yöneticiler var. Hiç kimsenin arkasında iş yapmadım ben. Ne bana, ne Kayserispor'a, ne Beşiktaş'a yakışır. Kimseye yakışmaz. Üstelik orada bulunurken yanımda Onur Bulut ve Kayserispor yetkilileri de vardı. Herhangi bir kulübü kandırma durumumuz yok. Kulüpler, futbolculardan üsttedir. Biz işimizi yaparız. Futbolcunun bir isteği var, açık açık söylüyor. Onur Bulut, 'Beşiktaş'ta oynamak istiyorum' dedi. Odada Kayserispor'un başkanı, yöneticiler, sportif direktör, idari çalışanlar vardı" diye konuştu.



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’