ONUN SEVGİSİ SALONLARI DOLDURDU.

ONUN SEVGİSİ SALONLARI DOLDURDU.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi.

Kutlu Doğum programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından konuşma yapan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, "Her bir misafirin gönlünde peygamber sevgisi buram buram tütüyor. Bu manevi atmosferde bulunmanın en büyük şeref olduğuna en büyük onur olduğuna inanıyorum. 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası’nın teması hazreti Peygamber ve insan onuru.
Geçen yıllarda olduğu gibi Kayseri İl Müftülüğü olarak bu toplumda yaşayan insanların biliyoruz ki Allah’ı, peygamberi, kitabı, kıblesi, vatanı ve bayrağı birdir. Bu toplumu birbirine bağlayan binlerce birler vardır. Bu birlerin en başında Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V.) vardır. O tüm dünyayı, tüm dünya Müslümanlarını birleştiren yegane unsurdur" dedi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ise, "Bunun için buradayız, bu duygularla Kayseri İl Müftülüğü olarak, peygamber sevdası ile yanan bu insanların Kutlu doğum’da bir araya gelmelerini arzu ettik.
Bize insanlığı öğreten, insanlığın onur ve şerefini yaşatan sevgili Peygamberimizin, günümüzde çok da hasret kaldığımız insanlık onuru ile yeniden buluşmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu sene konumuzu Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru olarak belirledik. Özellikle İslam’ın irfan boyutunda, gönül dünyamızda insan onurunun ayrı bir anlamı ve ayrı bir yeri vardır." diye konuştu.

 



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler