"ONLARIN CEZASI İDAMDIR"

Kayseri’de 2009 yılında şeker toplamak için evden çıkan ve Uğur Veli Gülışık tarafından 1.5 yıl sonra öldürüldükleri ortaya çıkan Dilruba Tekin, Tuna Tekin ve Türkan Ay’ın aileleri, çocuklara karşı işlenen suçlarda cezaların artırılmasını olum

Kayseri’de 2009 yılında şeker toplamak için evden çıktıktan sonra kaybolan ve Uğur Veli Gülışık tarafından öldürüldüğü ortaya çıkan 10 yaşındaki Türkan Ay’ın annesi Özlem Ay, idamın geri gelmesini istedi.
"Çocuk istismarının önlenmesi için idam cezası geri gelmeli" diyen Ay, “Biz de gündemden takip ediyoruz. Gizem olayını da duyduk. Bizim çocuklarımızın üzerine acı bir olay oldu ama ardı arkası kesilmeyecek bence. Bu ceza bence 3 yıl önce verilmeliydi. Bizim çocuklarımız 3 çocuktu. Ben idam yasasını istiyorum. Geç kalınmasın istiyorum çünkü daha çok böyle cinayetler olacaktır. Allah ailelerine sabır versin. Devletten de idamı istiyorum, başka bir ceza istemiyorum. Artırılması önemli değil ki. Onların suçu işleyip içeride yatmaları bizim için hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bizim çocuklarımız toprağa girdikten sonra onların cezası içimizi soğutmuyor. Onların cezası idamdır. Kaç yıl ceza aldıkları önemli değil. Onların nefes alması bizim için çok acıdır. Ben buradan devlet büyüklerime sesleniyorum; kendilerini bizim yerimize koysunlar ve öyle kara versinler. İdamın geri gelmesini istiyorum. Böyle suçlular için en güzel ceza idamdır” ifadelerini kullandı.
Türkan Ay’ın babası İbrahim Ay da, “Devletin şu anda düşünmüş olduğu idam kararı tam yerindedir. Caniler bir şekilde mutlaka cezalandırılmalıdır fakat 200 sene 300 sene veya müebbet bir şekilde sonuç değildir. Ciğeri yanan bizim gibi çoğu kişinin içinin soğuması için suçluların mutlaka idam edilmesi lazımdır” dedi.

“2 ÇOCUĞUMUN ANNESİ OLARAK İDAMIN GERİ GELMESİNİ İSTİYORUM”
2009 yılında yaşanan olayda 2 çocuğunu kaybeden Leyla Tekin de, “Başbakanımız idamı çıkarmalıdır. İdam çıksın. Çocuklarımız boş yere ölmesin. Biz idamı istiyoruz. Eğer idamı çıkarmasalar bile bırakın aileler cezalarını versin" diye konuştu.
"Bizim çocuklarımızı onlar nasıl öldürüyorsa ve can çekiştiriyorsa ailelerin ellerinde de o katiller can çekişsin istiyorum" diyen Leyla Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2 çocuğumun annesi olarak idamın geri gelmesini istiyorum. 3 çocuktan sonra bu katillerin akıllanacağı da yok. Kimselere örnek olacağı da yok. Halen daha küçük çocuklarımız ölüyor. Taze fidanken koparıyorlar. Yazık değil mi? Bizim ciğerlerimiz yandı, başka annelerin ciğerleri de yanıyor. Başbakanımız idamı çıkartsın. Herkes çocuklarını kaybetmesin. Biz onlar için mi dünyaya getiriyoruz çocuklarımızı? Biz doğuralım, onlar öldürsün diye mi dünyaya getiriyoruz? Biz yasanın gelmesini istiyoruz. Müebbet veriyorlar, kimsenin de cayacağı yok. Bizimkine verdiler müebbeti, bizimkinden sonra kaç kişi çıktı ortaya.”
Kayseri’nin Talas ilçesinde 21 Eylül 2009 yılında, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde şeker toplamak için evlerinden çıkan Dilruba Tekin, Ahmet Tuna Tekin ve Türkan Ay’dan bir daha haber alınamamıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün talimatıyla Ankara`dan gelen özel ekibin yürüttüğü çalışmalar sonrasında çocukları öldürdüğü ortaya çıkan Uğur Veli Gülışık yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Uğur Veli Gülışık`a 3 kez ağırlaştırılmış hapis cezası verilmişti.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor