ÖNEMLİ PROJELER İVME KAZANDI

ÖNEMLİ PROJELER İVME KAZANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri ziyaretini değerlendirdi. Başkan Özhaseki, "Bu ziyaret hem bizi manevi olarak motive etti, onurlandık hem de yapılan bazı projeleri Sayın Cumhurbaşkanımıza tanıtma i

   Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketinde geçirdiği 3 gün boyunca bir dizi programlara katıldığını ve aynı zamanda da yakınları ile hasret giderdiğini anlatan Başkan Özhaseki, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri'ye olan bağlılığını tüm Türkiye biliyor. Bu ziyaret Sayın Cumhurbaşkanımızın eşiyle, dostuyla, arkadaşlarıyla, yakınlarıyla, siyasi mücadelede birlikte olduklarıyla hasret gidermesine vesile olurken aynı zamanda da hem şehrimiz hem de ülkemiz için önemli konuların masaya yatırılmasını sağladı. Sayın Cumhurbaşkanımız önce işadamlarıyla bir araya gelerek Abdullah Gül Üniversitesi ve burada yapılacak yatırımları görüştü. Bir gün sonra da Kayseri'deki sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu" ifadelerini kullandı.
Bu ziyarettin iki açıdan çok büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Birincisi Abdullah Gül Üniversitesi hakkında alınan kararlar daha kesinleşti. Abdullah Gül Üniversitesi, Mimarsinan dediğimiz bölgede, geniş bir arazi üzerinde konuşlanacaktı ama birkaç aydır gelişen bir fikirle Sümer Kampüsü içerisindeki eski fabrika binalarının merkez yapılması, restore edilmesi, oradaki tarihi eserlerin, tescilli eserlerin yeni bir anlayışla öğrencilerin kullanımına açılması fikri doğdu. Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğü'nün, idari işlerinin, öğrencilerin sosyal tesislerinin şehir içinde kalmasını sağlayacak bir hale dönüştürülmesi ile ilgili alınan bu karar hoşumuza gitti. Orada yeşillikler içerisinde 300 dönümden fazla bir arazi var. Çevresindeki o yeşil alanı biz park haline getirip öğrencilerin ve Kayserililerin hizmetine sunacağız. Hazırlanan projeyi Sayın Cumhurbaşkanımız incelediler, üzerinde fikir de beyan ettiler. Karşılıklı fikir alışverişleri oldu ve proje son halini aldı. Neticede üniversitenin merkezi, şehir içinde olacak ama kampus binaları dışarıda yer alacak. İkinci olarak da Erciyes'te yapılanları Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterme imkanı bulduk. Erciyes'te bir tatil köyü projemiz vardı. Geçtiğimiz günlerde orada otel yapacak 10 kadar arkadaşa da satışı yaptık zaten. Ancak buranın sadece düz bir oteller bölgesi olmasını istemiyoruz. Burada aynı zamanda toplantıların kongrelerin yapılacağı bir mekan doğsun istiyoruz. Bunun içinde yapılması gereken adımlar nelerdir bunu değerlendirdik. Buraya bir kongre merkezi yapılması, sosyal tesislerin, ticarethanelerin inşa edilmesi ve sonra gerekirse bir devlet konuk evinin yapılması fikirleri Sayın Cumhurbaşkanımıza yerinde anlatıldı. Yani düz bir kayak merkezinden ziyade dünya çapında bir merkez olması için yapılması gerekenlerin görüşüldüğü bir toplantı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız da bize her konuda destek vereceğini ifade etti"

 



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı