ÖNCE VATANDAŞLIK

ÖNCE VATANDAŞLIK

SONRA ?EL KOYMA´ .

Firari FETÖ sanıkları, ilgili mahkeme kararlarının Resmi Gazete´de yayınlanmasını takip eden üçüncü ayın sonunda, Bakanlar Kurulu kararı ile otomatik olarak Türk vatandaşlığından çıkarılacak. Vatandaşlıktan çıkarma kararından sonra bu kişilerin mal varlıklarına da el konulacak. Firari şüphelilerin yurtdışı ve içinde olmaları fark etmiyor.
FETÖ soruşturmalarında firar eden şüphelilerle ilgili önemli adamlar atıldı.Bu yılın başında yayınlanan üç KHK´dan birinde firari şüphelilerin Türk vatandaşlığından çıkarılması ile ilgili düzenleme yapıldı.
680 Sayılı Kanun hükmünde kararname çerçevesinde ilk mahkeme kararı Kayseri´de verilmişti. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi firari FETÖ şüphelilerinin Türk Vatandaşlığından çıkarılmasına dair kararın Resmi Gazetede yayınlanması için Başbakanlığa gönderilmesine hükmetmişti. Mahkeme kararının Adalet Bakanlığı üzerinden Başbakanlığa bu hafta sonuna kadar intikal etmesi bekleniyor.
Başbakanlığın mahkeme kararını alır almaz, çıkarma ile ilgili hükmü Resmi Gazete´nin ilk nüshasında yayınlaması bekleniyor. 680 sayılı KHK´ya göre mahkeme kararının Resmi Gazete´de yayınını takip eden 90 gün içerisinde firari şüpheliler teslim olmaz veya yakalanmazsa Bakanlar kurulu kararı ile KHK hükmünce otomatik olarak vatandaşlıktan çakırılacak.
Firari FETÖ´cülerin vatandaşlıktan çıkarılmasından sonra mal varlıklarına da el konulması bekleniyor.Bu noktadaki hükmünde önümüzdeki günlerde yeni bir KHK´da yer alacağı ifade ediliyor. Firari FETÖ´cülerin mal varlıklarına el konulma sürecinde MASAK da devreye girecek. Tapu hareketliliklerinin yanı sıra şirketlerin devri de ticaret sicilleri ve Ticaret Sicili Gazetesi üzerinden tetkik edilecek.?Mal kaçırma? odaklı yapılacak bu çalışmanın, 2014 yılının başından günümüze kadar geçen süredeki hareketliliği kapsayacağı söyleniyor.Bu çalışma çerçevesinde girari FETÖ´cülerin mallarını şu veya bu şekilde alanlarda bu satışla ilgili adli kolluk ve yargıya inandırıcı deliller ışığında bilgi verecekler.Aksi takdirde bu kişilerinde TCK ve CMK´ya göre suçlu duruma düşecekleri belirtiliyor.
Türk vatandaşlığından çıkarılacak olan firari FETÖ´cülerin yurtdışında olmaları gerekmiyor. Yurt içinde de şu veya bu şekilde saklananlar için de aynı uygulama yapılacak.
Haber: Reyhan Öztemir



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı