ÖLÜMÜNÜN 76. YILINDA MİNNETLE ANILDI

ÖLÜMÜNÜN 76. YILINDA MİNNETLE ANILDI

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 76. yılında tüm yurtta,dış temsilciliklerimizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen törenlerle anıldı… İlimizde ki anma törenleri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına ç

İlimiz’de ki anma programı Cumhuriyet  Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. İlk olarak Kayseri Valiliği çelengi, ardından Garnizon komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelengi anıta sunuldu. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi Çelengi de anıttaki yerini aldı.

Askeri ve sivil erkanın yanı sıra vatandaşlarında yoğun katılımıyla gerçekleştirilen anma töreninde saatler dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde  tüm şehri  yükselen  siren sesleri kapladı.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda ki anma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Büstü`nün yanına gelen 61 yaşındaki Şahnaz Öztürk isimli kadın  "Hayırlı bir evlat olun ve bu vatana kalleşlik yapmayın. Allah`ın izniyle kalleşlik yapan kalmayacak. Allah katında da Atatürk ölmeyecek" ifadelerini kullanarak anma törenlerine farklı bir boyut ekledi…

 

Çelenk sunumları sonrasın da medya mensuplarına günün anlam ve önemine dair açıklama yapan Vali Orhan Düzgün şunları kaydetti..   “Atatürk’ün vefatının 76’ıncı yıl dönümünde millet olarak onu saygıyla, şükranlar ve rahmetle anıyoruz. Osmanlı Devleti’nin son yıllarında milletimizin içinde düştüğü zor durumdan Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda dava ve silah arkadaşları ile beraber millet olarak topyekûn bir seferberlik gösterdik ve Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar geçen süre zarfında inşallah önümüzdeki yıllarda da Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümünü hep birlikte kutlayacağız ve bunun coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz”

 

Anma programının ikinci bölümü ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda  düzenlenen etkinlikle devam etti. İstikbal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen anma programına Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, öğrenciler ve vatandaşlarda iştirak etti.

Programın açılış konuşması yapan İstikbal Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Koçtürk,“ Dünya tarihinde toplumlara yön verebilen onlara önder olabilen şahsiyetler oldukça azdır. 20. Yüzyılın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başta liderlik özelliği olmak üzere, birçok hususta milletimizin gurur kaynağı olmuştur olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belgeseli yayınlandı. Ardından kürsüye gelen okul öğrencilerinden biri, Atilla İlhan’in yazdığı “Mustafa Kemal’” adlı şiiri okudu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”