ÖLDÜRDÜKTEN SONRA KAYIP BAŞVURUSU YAPTILAR

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA KAYIP BAŞVURUSU YAPTILAR

Kayseri’nin Talas ilçesinde 12 yıl önce hakkında kayıp başvurusu yapılan Erdoğan Söylemez’in, eşinin amcasının oğlu tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Kayseri’de 2001 yılında S.Y. (33), Talas Belediyesi’nde çöpçü olarak çalışan eşinden uzun bir süredir haber alamadığı gerekçesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulundu.
Polislere eşinin fotoğraflarını da veren S.Y.’nin ifadeleri doğrultusunda, teknolojik imkanlar da kullanılarak Erdoğan Söylemez’in fotoğrafında yaşlandırma yöntemine gidildi ve aile tarafından el ilanları bastırılarak arama çalışmaları sürdürüldü. Bu arada S.Y. yıllarca haber alamadığı gerekçesiyle açtığı dava sonucunda eşinden boşandı.
Erdoğan Söylemez’in kaybolmasından 12 yıl sonra gelen bir ihbarı değerlendiren Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, S.Y. ve yakınlarını teknik takibe aldı.
Yaklaşık 1 buçuk yıl süren teknik takip sonrasında Erdoğan Söylemez’in eşi S.Y. ve amcasının oğlu H.D.A. (49), M.A. (44) ve olaya karıştığı belirlenen E.Ö. (33) yakalanarak gözaltına alındı.
Sanıkların yapılan sorgulamalarında M.A.’nın cinayeti itiraf ederek, “Kardeşimin altınlarını sattı. İstanbul`da eğlence mekanlarında bu parayı yedi. Bunun üzerine aile meclisi kuruldu ve Erdoğan`ın öldürülmesine karar verildi" dediği öne sürüldü.
M.A.’nın, H.D.A.’nın para karşılığında Erdoğan Söylemez’i daha önce çöplük olarak kullanılan, şimdi ise Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü yanında bulunan boş arazide kafasına tek el ateş ederek öldürdüğünü itiraf ettiği iddia edildi.
Öte yandan olay sonrasında eşi Erdoğan Söylemez’in öldüğüne inanmayan S.Y.’nin kanıt istediği, M.A. ve H.D.A.’nın bir süre sonra yeniden çöplüğe giderek, Erdoğan Söylemez’in dişini ve kanlı kimliğini alarak olayı ispatladıkları öne sürüldü.

 



Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu